Jump to content

Препоръка за климатик


Recommended Posts

Здравейте,колеги трябва ми мнение за климатик.Биха ми били полезни мненията ви от тези,които са навътре в нещата.Спрях се на една марка климатик доста неизвестна за мен,но след малко търсене разбрах,че произвеждат доста части за останалите по-известни марки.Става дума за марката ''AUX'' като ми трябва да охлажда помещение около 30-35 кв.м.Помещението е с дебели стени,външна изолация,пвц дограма и изолация на тавана с дебелина около 20 см.Тоест от към изолация помещението е добре подготвено.Спрях се на този модел http://aux.bg/catalog/product_details/240 ,който е 12-ка но има и по-голям http://aux.bg/catalog/product_details/239  въпроса ми е имал ли е някой досег с тази марка и впечатления от към надежност и качество?

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

1 minute ago, Audi-Club Bulgaria said:

Спрях се на една марка климатик доста неизвестна за мен,но след малко търсене разбрах,че произвеждат доста части за останалите по-известни марки.

И какво те накара да се спреш на тази перверзия? 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Може би това за данните на отдаваната мощност и консумацията на ел.енергия.В момента затова е пусната темата да се дадат правилни насоки за климатик,който ще свърши работата диапазона за цена е до 1400 лв.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

+1 за Gree. Повечето климатици до посочената цена ползват компресори на Gree, но на капака стои друга марка.

Редактирано от nurv
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Аз бих препоръчал Daikin, много доволен, от 2008 имам два инверторни 18-ки, отоплявам 80кв.м. апартамент с тях, работят денонощно, и са доста икономични, /да чукна на дърво/ не са мръднали. 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Здравей, колега Audi-Club Bulgaria ,

работата ми е свързана и с климатици и имам доста богат досег за проблемни, безпроблемни климатици и т.н.

Като начало да ти кажа, че няма изцяло безпроблемни марки, защото и най-качественият климатик с добър компресор и голям топлообменник може да бъде буквално посран с некадърен монтаж и да останеш с грешни впечатления.

В твоя конкретен случай - щом си говорим само за охлаждане, дори най-голямото дърво, което си отговаря на характеристиките на 70-80%, ще ОХЛАЖДА доволно помещението.

Този AUX хич не е лош, обаче все пак се презастраховай и вземи 18-ката, за да не се товари компресора излишно.

Сега - при 32 кг външно тяло на 12-ката, не знам защо така говорят колегите от форума, това хич не е лош топлообменник и на конкретния модел компресора му е доста издръжливо животно.

Ако си мислите, че в лоу сегмента на Фуджицу, Дайкин и Митсубиши, които влизат в тези пари, ще видите нещо по-различно - в грешка сте. Ще дадете само доста повече пари.

 

 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
  • Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

    • Няма регистрирани потребители разглеждащи тази тема.
×
×
  • Create New...