Jump to content

A4/A3 мнения


Recommended Posts

Здравейте! Може ли да дадете някакви мнения за а3 и а4 /98-2001/. Като поддръжка как са. Кое е по-доброто от двете.Разхода как е и кой е най-сполучливия мотор?Ходовата част как е?

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Най-добрите мотори са 1.8, 1.8Т (за бензин) и 1.9TDI (за дизел). Карам A3 1.9TDI 110 коня и съм много доволен - нищо скъпо не се е чупило от както съм я взел. Поддръжката е изключително евтина. За стари са си стари, но ако е сръвнително запазена и си я поддържаш като я вземеш, ще ти служи още дълго време. За ходовата част - на A3 е желязо (единствено тампони на стабилизираща щанга съм сменял, бяха около 30 лева), на A4 е алуминии - едно време беше скъпо, но сега съм чул, че е окей. Разлика между двете коли със сигурност има и всичко е до това какво търсиш - A3 е двуврата, по-тясно е вътре, но пък е и по-пъргава, защото е по-лека. A4 - четириврата, по-широко вътре, по-голям багажник (особено на комбито). Външно като погледнеш двете коли разликата в дължината е около 40 сантиметра (почти неуловима). Трябва и да се има предвид, че двувратото е голяма несгодия. Като взимах A3-ката си мислих "За кво са ми 4 врати, кой толкова ще возя отзад", обаче сега нещата хич не са така - дори и веднъж в месеца да се качва някой отзад се усеща неудобството. Ако се върна на момента когато си избирах кола, щеше да взема A4 комби или четириврата A3-ка. Успех с избора!

Редактирано от Yavch0
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

При А3 избягвай 1.6 101 коня, масово горят масло....А4 със същите кубици е май пак същата работа, макар моя да не дърпа повече от 1-1,5л между смените. Иначе тия мотори конкретно не са със скъпо струващи части по периферията, ама цените за ангренаж, термостат, водна помпа и ала бала са като на другите, по-големи и добри 4 цилиндрови двигатели.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Имаше да. Иначе зависи много от бройката. Иначе от моторите изборът е ясен- 1.9 131 коня....ако иска нисък данък.....този с 90 коня.

Sent from my LG-D855 using Tapatalk

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
  • Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

    • Няма регистрирани потребители разглеждащи тази тема.
×
×
  • Create New...