Jump to content

4F 3.0 tdi проблем с работата на двигателя


RhythmiX

Recommended Posts

Здравейте колеги,

Имам сериозен проблем с моята машинка,която е audi A6 3.0tdi 2005г.

 

Снощи заредих гориво от бензиностанция в поморие и след това се наложи да спря колата работише много време на място и при потегляне тръгнах да ускорявам и колата взе да се дави и изведнъж претрака и заглъхна. Спрях излезнаха зверски пушаци от всякъде,колата на място взе да тресе и да трака нещо. Загасих,запалих пак така,после пак загасих и запалих и положението се оправи тръгнах по магистталата със скорост 110км/ч. След около 200 км. Каране натиснах газта и като се натовари малко направи пак същото,задави се,разтрака се,изпуши отвсякъде. Загасих изчаках малко и запалих(нямаше как в 3 часа през ноща сам на пътя трябваше да я подкарам)

първия път не запали,после запали и пак това зверско тресене на ниски обороти и на място.

както и да е прибрах колата,сутринта проверих за масло,масло имаше.

Закарах я в сервиз,майстора каза,че колата работи на 4 цилиндъра,защото откачи буксите на двете дюзи и никаква реакция,другите дюзи реагират.

 

има ли вероятност да са сложили бензин вместо дизел и да са сдали багажа двете дюзи,защото не бяха Първа пролет.

или просто да им е дошло времето..

колата ще я гледат чак в сряда.

Редактирано от VBI
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • Отговори 50
  • Created
  • Последен отговор

Top Posters In This Topic

Прочети с кабела и кажи какви грешки излизат. Макар, че се съмнявам до колко ще са релевантни заради това вадене на буксите - там пак е набило грешки и от цялата комбинация ходи разбери кое е валидно.... И при всички положения недей да я караш пак, че това прибиране толкова км. може да ти е излязло скъпо.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Може  дюзите да са пикаели на тези два цилиндъра и да са пробили буталата. Нямаше ли някакви други симптоми преди да се случи това, например затягане на стартера при палене, повишаване на нивото на маслото, пушене на празен ход. Стойностите на дюзите на 72-77 канал как бяха.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

При по-дълга работа на празен ход започваше да пуши бяло и след потегляне изпушваше и спираше да пуши.
Не го правеше постоянно това.

При пробиване на буталата заради пикаещи дюзи какви са симптомите ? Въобще ще ли да пали колата и нямаше ли да изгори маслото или не знам там не съм много запознат.

И какво следва,ако се е случило това ?

Интересно е,че се случи 10-15 км,след като заредих гориво.

Преди това имах около 20 литра в резервоара,но заредих още 20 литра и след бензиностанцията се наложи да чакам на една опашка около 15 мин. и колата работеше дори тогава не пушеше бяло.

После покарах 10-15 км. и спрях за 2 мин. и като тръгнах да ускорявам колата все едно нямаше мощност и подадох повече газ тогава се задави и спрях,взе да пуши отзад бяло супер много и почна да трака,загасих запалих,после пак загазих и пак запалих и гадното тракане изчезна,ускорих плавно до 110 км./ч и така се прибрах,но точно преди да се прибера реших пак да подам малко повече газ и пак направи същото задави се потропа и взе да пуши и мирише на изгоряло,загасих и запалих колата едвам поддържаше празен ход с плавна газ потеглих и се прибрах.

Сега като запаля колата мотора се тресе,но не се чува чукане,оставих я в сервиз,но днес е понеделник и имаше други коли преди мен,майстора на бързо я погледна откачи едната букса на дюзата нямаше промяна,после откачи другата дюза и се усети.

на две от дюзите при откачане нямаше никакви изменения в работата на мотора и ми каза,че двата цилиндъра не работят заради дюзите и може да съм сложил много кофти гориво и ако дюзите са били към края на живота си това да ги е довършило съвсем,но най-сигурно ще каже какво има в сряда,след като вкарат колата да я видят.

 

Иначе,масло имаше,антифриз също.

Дано да не съм чупил двигателя :( че точно сега имам нужда от колата,защото се налага да пътувам много.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Така или иначе дюзите трябва да ги правиш, освен ако не се налага да купуваш друг мотор, оборудван. Като ги свалиш, замери компресията и ще разбереш дали си прецакал мотора. За съжаление, напоследък зачестиха случаите на хвърлени мотори, поради подценяване на проблема с дюзите. Дано твоя случай не е такъв. И по-скоро не е, защото иначе щеше да си останеш на пътя. Чукането на мотора е било от многото нафта в цилиндрите, които най-вероятно все още са здрави. 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Публикувано (Редактирано)

Мотора пали няма проблем,но се клати яко и не пуши... Дано не е заминал мотора,иначе днес не тракаше май.

дано да не сменям мотора,че преди 6 месе ми изгоря една кола и съм назад от нея сега и тази ако изскочи с чупен мотор :( по принцип и аз знам,че ако беше заминал мотора нямаше да пали въобще.. Дано да са спекли дюзите само :(

Редактирано от RhythmiX
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Май има вариант ако е спекла дюзата със затворена игла да можеш да запалиш с по-малко цилиндри. С пробити бутала не си го представям как ще може да работи мотора. Дано са двете дюзи.

Редактирано от Dan4ote
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

От Бургас се прибирах и пак трябва да се връщам натам.
На лично може да оставиш координати,като съм там да си вършим работа.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Публикувано (Редактирано)

Майстора днес е казал,че са отишли буталатаи нямало компресия,мен ме няма в града. 

Ще пали ли колата в такава ситуация?

или да я карам при друг майстор ?

защото колата пали,но мотора се тресе.

Редактирано от RhythmiX
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Публикувано (Редактирано)

Двигателя работил на 3 цилиндъра и майстора,при който я оставих каза,че не е за него и сега ще я карам в специализиран сервиз за дизелови двигатели.

има ли вероятност,мотора да е блокирал,а пак в същото време да пали ? Ако има прецакани бутала ще запали ли двигателя ?

 

 

Редактирано от RhythmiX
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Значи не е това,което ми казва този майстор. мен ме няма в града и по неговитв думи,които е казал колата работиша на 3 цилиндъра,нямала компресия били заминали бутала и т.н

Сега ще я преместят в друг сервиз,защото този е казал,че не е за него.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Е щом е мерил компресията и няма никой,значи са пробити буталата.При мен не искаше да пали изобщо,ама като изгасна бях с 200 км/ч,така че може и други щети да е имало.

Sent from my D5803 using Tapatalk

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Лошото е,че не съм в града,сега говорих с майстора,каза че са изгорели 3 дюзи и нямало компресия от долния край,каза че горивото било много зле попитах го дали не можем да разберем да не са сложили бензин вместо дизел взе да ми говори,че ако са се смесили нямал как да разбере,но имам чувството че ме будалка нещо.

Вика за нов мотор си..

възможно ли е зареди изгорелите дюзи да няма компресия ?

и ако са заминали буталата, да купувам нови и да правя този мотор или да взимам друг втора употреба?

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Какво са сипали можеш да видиш на касовата бележка от бензиностанцията ако я пазиш. Ако не я пазиш така или иначе рекламация не можеш да направиш. Закарай колата в читав сервиз да й направят диагностика и чак тогава мисли какво да правиш.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ще ги накарам да погледнем камерите и от там видят точно в този час на тази колонка какво гориво са заредили,мисля че ако е в тях грешката това ще е достатъчно,чакам сега да проверят какво има в резервоара.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Аз винаги гледам за кой пистолет ще се хванат и си пазя бележката до следващото зареждане. Иначе се съмнявам да ти съдействат на бензиностанция. 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
  • Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

    • Няма регистрирани потребители разглеждащи тази тема.
×
×
  • Create New...