Jump to content

Монтиране на Темпомат на Q7


Bobo Quattro

Recommended Posts

Здравейте колеги.Искам да монтирам Темпомат(автопилот) на моето Q7.Бихте ли ме насочили към някой който да извърши тази процедура.Знам че трябва да взема лостчето и долната кора на волана,но дали само това ще е достатъчно?

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • 2 years later...

Не допусках, че са правени без.

Може да трябва и кормилния компютър, ако не поддържа темпомат. Жичките от лостчето трябва да идат в него.

При всички случаи ще трябва прекодиране.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • 5 months later...

Здравейте. Дано да съм полезен на тези който четат темата и са решили сами да инсталират темпомата. Значи всичко започва с купуване на лостчето, има го из китайските сайтове за по 15 лв има го и в България за по 30 40 лв. След това идва проблемът с активирането. Из руските сайтове повече пъти е показано че само се монтира и се активира чрез компютъра, е да ама не. Хубаво е когато разглобите пластмасите зад волана да погледнете буксата която се намира от към лостчето за мигачите, дали в нея на позиция 5 (пин 5) има пъхнат кабел. Ако няма, то тогава, ако ще и от НАСА да я активират пак няма да тръгне. Кабелът се пуска от тази букса до лостчето (пин 5) до кутията с буксите която се намира под чистачките от лявата страна. Там в нея има синя букса на нея трябва да отиде другия край на кабела в пин 3. Тоест ако няма кабел на буксата на волана то и тук няма да има. Пускате кабел от буксата на волана до синята букса в кутията под чистачките. Влизате във VAC COM и активирате. За активиране няма да пиша защото има достатъчно във YouTube. 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Това прекрасно, но забрави и другият още по-важен компонент, модула. Ако не поддържа темпомат, освен НАСА и малките зелени човечета, няма да пуснат екстрата.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • 11 months later...

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
  • Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

    • Няма регистрирани потребители разглеждащи тази тема.
×
×
  • Create New...