Jump to content

Боядисване на 4f


trapera94

Recommended Posts

Здравейте колеги! Искам да ви попитам в Пловдив може ли да ми препоръчате добър бояджия.Защото преди седмица градушката ми наби колата и съм в дилема дали да я правя по PDR или цялостно боядисване и смяна на цвета. Защото искам да е сив мат.Като тязи s7 

image.jpeg

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Изпъването става, но моето лично мнение е че не става достатъчно добре, дори при положение че си запазваш оригиналната боя (която така или иначе се съмнявам да е такава по всички детайли... най-често не е :)). Добре направено пребоядисване си е перфектно, дори и без цялостно разглобяване. На Мерцедеса ми направих цялостно пребоядисване и стана чудно. Единствения минус е, че по-често трябва да се полира и на 2-3 годинки да се лакира. Все пак материалите не са същите... Малко след това обаче го удари голямата градушка (кръв ми капеше от сърцето :)) и съвсем наскоро му я оправиха (че не е при мен вече), общо взето 50 на 50 издърпване и боядисване и където е дърпано си личи. На пръв поглед не, но си личи. А със сигурност е правено добре, не е някво случайно. Пак за 20 годишна кола е абсолютно приемливо, но пък за 10 годишна, може и да си заслужава да се бръкне човек :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Нз какво да правя да дам повече при и да си я направя добре + цвят който искам или само да я издърпат и евентуално после фолио, но като гледах че едно поставяне на фолио е от порядака на 500,600лв 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ако смяташ да сменяш цвета, това вече е съвсем друг въпрос... При боядисването, тогава си става доста скъпо. Пак някои го правят без разглобяване, но подготовката за боя е по-тегава и взимат повече. Ако пък ще е разглобяват, става вече съвсем друга работата.

 

Фолиото или Пласти дип-а са вариант, но и за двете ти трябва перфектна основа. Фолиото попринцип илиза малко по-евтино от нормално пребоядисване (в същия цвят). 500-600лв предполагам е само труда (която пак ми се струва малко, имайки на предвид че съм лепил фолио на кола и си е ебаси играчката :)). Пласти дип-а също като пари не излиза кой знае колко по-евтино (най-вече зависи колко материал ще се вложи), но и двете излизат много по-евтино от пребоядисване в друг цвят.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

преди 10 минути, trapera94 написа:

Нз какво да правя да дам повече при и да си я направя добре + цвят който искам или само да я издърпат и евентуално после фолио, но като гледах че едно поставяне на фолио е от порядака на 500,600лв 

Това фолио за 500-600лв има срок на годност до първото миене предполагам:gruebel:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Нз може защо още по скъпо ли излиза качественото ? 

Ясно Благодаря колеги ! 

Според вас какво да направя ?

Единственото задължително което държа е да няма дупки от градушката.Иначе за смяна на цвета е опция ако и без това ще я пребоядисвам цялата. 

В момента колата ми е зелен хамелион без слънце става черна,а като я нагрее става зелена тъмно.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ако този ти е фабричния цвят, то това не е хамелеон, просто много тъмно зелено. Аз съм с такъв цвят и това най-много ми харесва в колата. Само да знаеш че много трудно се уцелва металика. И да 600 лв за фолио е само слагането и то ако взимат малко, то фолио на всичките ми стъкла излезе толкова, пък какво остава за колата. 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Как си ги говорите тия работи, тая боя за да ти я уцелят трябва да случиш на мега добрия майстор на който да му се занимава. Тя 12 години се е пекла на слънцето, дали няма да е изсветляла няколко нюанса, неравномерно и то. Ако има и боядисвани елементи, те също стареят различно. Най-вероятно ще я докарат на цвят петниста хиена и толкова. Дали си заслужава цялостно боядисване - заслужава си на 100% с близък или същия цвят като оригиналния. Просто изглежда красиво и седи добре. Обаче за да не трябва да прелакираш като Кайну през 2 години, което е доста трагично като цяло трябва да налееш парички за боя. И да имаш добър бояджия. И да се постарае. Иначе си заслужава - красиво е. В Пловдив едно момче тъкмо му оправих документите да стане официален вносител на пласти дип и той реши да отвори още един сервиз за ремонти и остави на баща му да върти бояджийницата и отидоха нещата на заден план. Иначе бих ти препоръчал изпъване и после пластидип отгоре един модерен мат или каквото ти е кеф. Вече имат и нова запечатка, която държи сигурно повече от масовите бои. Ама сега кой може да го направи не знам. Изваждане на пари си е...

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • 1 year later...

Интересна тема, според мен я пребоядисай , като си избираш майстор го попитай как ще я направи. Най-добрия вариант е : вадят се всички вдлъбнатини със спотер , полиестер за основа, кит , шприц боя и лак :) Ако ти каже без полиестер , търси друг майстор:) а относно цвета няма начин да стане 1:1 без да се влезе в другите детайли. Ние работим със PPG , марката боядисала 70% от колите на пазара , и при боядисване на детайл от ръб до ръб , никога не става 1:1. Да не говорим за бялото един код с 15 варианта :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Няма ли да стане с нагряване да ти оправят следите от градушката? Има фирми, които го правят със специални лампи, не знам каква е цената.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Аз съвсем скоро ще мога да споделя още малко пресен опит :) 

 

Миналата ходина пребоядисах колата цялостно. Имаше градушка още от Италия като беше дошла, като капака го бяха китосвали страшно калпаво. Изобщо не си играхме да пробваме първо с изправяне и направо нова боя навсякъде. От боята бях и съм още много доволен, но лакът ми се струва не беше достатъчно добър. Много лесно се драскаше и съответно много лесно се стигаше до боята.

 

Сега последната градушка от преди няколко седмици ме понадупчи (по последно инфо май 9 детайла от 15 :D) и отново ще се боядисва. Добавих само още 2 детайла към сметката, че не ми се прави цялостно отново без да има нужда. В сервиза в който отидох (Агрон) по принцип основно правят градушки с PDR и отзивите са добри, но при историята на моите ламарини решихме да прескочим отново тази фаза и директно да се боядисва :) Понеделник я почват и се надявам скоро да споделя как са се справили спрямо последното боядисване, като след първото качване на кучетата в багажника ще мога да кажа и лака как е :D 

 

И все пак, някой знае ли из София къде правят еФтино PDR или друг вид издърпване, че резервната ми кола има нужда също от оправяне на градушка, а не си струва да я боядисвам, ако не е наложително :) 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
  • Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

    • Няма регистрирани потребители разглеждащи тази тема.
×
×
  • Create New...