Jump to content

Ромолене при включен климатик


milmar

Recommended Posts

Здравейте, колеги! Карам А6 Ц4 AEL мотор, Quattro. Когато включа климатика, започва да се чува( да се усеща) ромолене, като от износен лагер. Ако някой се е сблъсквал или знае за какво става въпрос, моля да сподели къде да търся проблема. Дали е някакъв лагер на компресора, демпферна шайба? Благодаря предварително!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Затова пуснах темата, защото някой може да се е сблъсквал с проблема. А иначе ще погледна, но това погледни е свързано с доста разглобяване. На запален автомобил отпред нищо не се чува и не се вижда. Благодаря, колеги все пак.

Sent from my iPhone using Tapatalk

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • 2 weeks later...

При мен при пускане на вентилатора, независимо дали е парно или клима, се чува при по-ниски обороти един звук като щурче. Чува се  само вътре в купето и не постоянно засега. Ако и при тебе е така, предполагам, че оста на вентилаторчето малко бие и все едно закача някъде по пластмасите до него. Предполагам, че работата по подмяната е свързана с демонтаж на доста неща по таблото и още не мога да се престраша.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Това с щурчето е често срещан проблем. Има писано по темата, но го четох доста отдавна, поразрови се. И при мен го има, но в не повече от 20% от времето се чува. За сега съм решил да го търпя. А ромоленето ми е друго. Точно, като от износен лагер, бучене. Започна да се чува и без климатик и е само в движение.

Sent from my iPhone using Tapatalk

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Преди 18 часа, milmar написа:

Цитиране на предходно мнение! 

От 1 година и при мен се чува същото ромолене.Двигателя ми е 2.8 ACK .Всички ремъци и  ролки са сменени,веригите също,но шума остава.Забелязах,че зимата докато не е загряло маслото шума почти изчезва.Не знам дали с "по-гъсто" масло ще замаскирам шума.Сега карам с 5W/40.

Редактирано от VBI
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Нямам,а и не знам откъде е .Ходих при няколко "майстори" , но никой не знае или не му се занимава.Зимата при -5-10 градуса изчезва,като загрее маслото се чува много слабо.

Редактирано от peter66
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
  • Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

    • Няма регистрирани потребители разглеждащи тази тема.
×
×
  • Create New...