Jump to content

Въпрос за батерии LR14 - C 1.5v и адаптор на ток


Recommended Posts

Колеги...въпросът ми е следния:

С какъв адаптор (характеристики) да сменя 4 батерии по 1.5v LR14 свързани последователно за една детска люлка.....щото ги смуче батериите като лукчета, а те хич не са евтини. Интересува ме адатора освен че трябва да дава 6v, колко ампера трябва да е ( и съответно W)....и от къде евентуално да се сдобия с него. Мерси!

 

ПС: Става дума за такива батерии....според гугъл са с капацитет между 6500 и 8000 mAh

sku_172234_1.jpg

Редактирано от Neotrace
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Това "смуче като лукчета" е несериозно. За колко часа ги убива?

Ако да кажем работи 4 часа ти стигат 2А, ако са 2 часа - 4А.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ами люлката се ползва по час-два на ден....за 5 дни приключиха батериите. Значи нещо такова би трябвало да ми свърши работа?

 

https://vikiwat.com/adapter-dc-6-15v-3-8a-at615s-ataba.html

или това:

 

http://www.electronics.bg/product_info.php?products_id=21011467&electronics=genlkmjg5rknbh0h3bdscamsu2

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • 3 years later...

Хора много ви моля за помощ... Искам да свържа джойстик за Xbox One X, с адаптер директно да му дава ток, без да ползвам батерии или УСБ кабела...Защото УСБ буксата, си отива много бързо...Въпросът ми е следният...Какъв адаптер ми трябва, че да отговаря на 2 батерии от 1.5v? В случая не мисля че има значение дали адаптера е АА или ААА, ако воабще има такива...Но забелязвам че не намирам адаптер на които да пише АА...Намирам такива на които пише 1А което не знам дали е същото нещо... И не знам дали ще окаже някакво значение? Гледам че повечето батерии са 800мНа или 1200...Но най голямият ампераж който намерих на адептер 3v e 1200mHa... Което също не знам дали е от значение и в какво трябва да внимавам та да не изгоря джойстика, защото преди време пробвах с един прецакан джойстик и рандом адаптер и джойстика изгоря напълно...И не бих искал да си сасипя работещият, който работи само на батерии за сега, а ми писна да давам пари за батерии...И тези зарядни батерии, все забравям да ги заредя...а и не останах особено доволен от последните...Както и да е..Батерии не искам :) Много ви моля, ако може някой да ми каже какъв точно адаптер ми е нужен, така че да го свържа директно за пластините в които опират батериите, и по този начин да давам ток на джоистика който вече безжично ще си се свърже с конзолата...Благодаря предварително ако някой реши да ми помогне. Лек ден на всички!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Както и да е...Благодаря за помоща, хахах.... Оправих се...Успях да го свържа директно с отрязан УСБ кабел и ползвам само 2 от 4-те жички...2-те които са за ток..При мен бяха, жълтата и залената са за дата и черна и червена за ток...Та грешката ми е била че на Xbox one контролера... Са обърнати самите клеми в които опират батериите....Просто е обърнато на опаки и аз се чудя защо няма ток подяволите...Сега го захранва...Всичко е 6 и край на батериите...На скапаните УСБ кабели..На скапаните УСБ женски букси които се скапват и разхлабват нон стоп....Доживотно зарядно лол...Докато се скапат копчетата...Та описах всичко това в случай че някой поиска да си свърже така контролера...Просто трябва да подадете ток не там където са пластините на които пише + и - а от другата страна... А отностно УСБ кабела както казах по горе...Жълтата и Залената не ви трябват...Можете спокойно да ги срежете...Ползвате черната и червената ако цветовете ви са като при мен. Ако не вижте в интернет за различните цветове и схеми......Или ще трябва да си замерите  или просто да пробвате директно на контролера коя комбинация ще проработи...Само внимавайте да не допрете 2-те жички заедно докато са свързани към контролера защото ще го изгорите...Случи ми се веднъж с един прецакан контролер над който си правех опити...Без да искам докоснах 2-те кабелчета докато са свързани и контролера спря да работи...И така...Това е всичко...Късмет...

 

ПС....

 

Ето 2 примера на различни цветове

3343f6650f0d76b2ff531a8c1220fbd8.jpg

images.jpg

Редактирано от thecappadonnaXXX
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
  • Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

    • Няма регистрирани потребители разглеждащи тази тема.
×
×
  • Create New...