Jump to content

Висок разход на газ


Recommended Posts

Добър вечер колеги,
Проблемът е следния, колата от известно време започна да харчи много на газ - при спокойно каране 100-120 без изпреварване ,по магистрала разходът е 10-12 л на 100 без багаж,сам съм в колата,сега лятото в жегата.Градско София 15-18 не и мърдат ,с бутилка от 20л има случай да не мина и 100км.Предният изпарител /ЛОВАТО/беше на 100к км  и беше тръгнало да завишава разхода,който имаше преди в началото ,но никога не минаваше 10/100 с колкото и да карам,нещо по стария изпарител не работеше като хората и обръщаше на бензин,не искаше да включва на газ и т.н.Отидох при газаджия на горубляне ме пратиха.Газаджията се произнесе ,че съм за изпарител и ми предложи BRC и Mimgas ,и понеже евтиното излиза по-скъпо реших да си взема БРЦ-то ,та да ми е мирна главата.Дадох 150лв за изпарителя с монтажа и уверението ,че инвестицията си струва и т.н. и от там почанаха мъките.Първо гореше 12-14 /100 от София до Бургас.върнах се закарах я и казаха ,че било нормално слягали мембрани и не знам се какво още.Това беше преди 8000км.Настроиха уж нещо по слух и мирис и казаха ,че всичко е наред и трябва да започне да харчи нормално.Е да ,ама не от тогава ходих още два пъти,сменях филтри ,правиха ми настройка според новия филтър.Не занм си още какво там.Разхода не мърда от гореказания.Ходих и при един друг и тоя настойва нещо и положението стана още по-зле ,сега освен ,че харчи като 4,2 и не върви грам.Видял съм се в чудо с тая кола.Сменям  въздушен филтър 5к км карам с МАН и МЮЛЕР,свещите са на 30-40 к ,взех ги от RAINO от форума,по каталожен номер на NJK,не прекъсва,мериха компресия 9,5-9,7 от десет на цилиндрите.Не знам вече от какво може да е ,цялата охладителна система е нова,радиатори,термостати,помпи.С нови гърнета е,здрави са.Дайте идея моля.
От сервиза ме уверяват ,че на бензиностанциите цакали с газта и ,че разхода зависил от съотношението на пропан и бутан.Е те да не цакат от вчера по тия бензиностанции и изпарителя си бил ок ,но аз започвам да си мисля ,че яко са ме прецакали с това БРЦ,кажете някой сервиз,където да отида и да ми обърнат компетно внимание и да кажат най-после какво и има на тая кола,че вече душа нямам.

Ауди 80 -1,8 PM  е кода на мотора,моноинжекция е.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Мога да ти препоръчам добър диагностик в дружба не газаджия, но има газ анализатор и не настройва колата на слух. За настройка на газовата взима 20 лева, а за цялостна диагностика на колата плюс настройката на газовата 30 лева. Ако имаш интерес пиши да те опътя :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

На 8/20/2016 at 12:28, okops написа:

Цитиране на предходно мнение! 

По конкретно,обяснено като за идиот може ли?

 

Редактирано от VBI
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ще следя и аз темата,че и аз съм във филма.При мен при постоянна скорост 100км/ч с трима ми гори 8.5.Тоя разход го правех преди със 120 с климатик.При последната настройка извънградско разхода с 90км/ч постоянна скорост със същите хора без климатик ми беше 7.7.Сега се вдигна с литър,обаче градското много ме мъчи преди ми правеше 10 разход точно.Сега е 12-14.Винаги зареждам от една и съща бензиностанция.Поради точността на колонката 32 литра ми побира ботилката на 32.2-300 кове пистолета.Моя двигател е 2.0 АБК 115 коня.

Редактирано от bgdan
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

На 8/24/2016 at 17:49, bgdan написа:

Цитиране на предходно мнение! 

Не знам как постигаш тоя разход с АБК-то. На мен ми гори около 15 градско. Извънградско между 9 и 12, зависи колко настъпвам.

Редактирано от VBI
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • 3 months later...

Здравейте,ипри мен е така..дайте координатите на този майстор в Дружба илина някой друг белким постигнем разхода на колегата bgdan.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
  • Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

    • Няма регистрирани потребители разглеждащи тази тема.
×
×
  • Create New...