Jump to content

Каре или скоростна кутия Audi A4 B5 1.9TDI


marin.ganchev

Recommended Posts

Здравейте,

 

Собственик съм на Audi A4 B5 1.9TDI 90 k.с, днес след като пътувах при превключване от 2-ра на 3-та предавка, изведнъж изтрополи нещо и колата сега не иска да включва на 3та предавка. 1-ва, 2-ра, 4-та и 5та се превключват без проблем, но при движение с ниска скорост в порядака на 20 до 80 км в час се чува странен шум от дясната страна оприличавам го като все едно някоя ламарина се е откачила и стърже в метал, след тази скорост 80 км. шума почти не се улавя. Когато опитам да превключва на 3-та предавка имам чувството, че нещо от вътре ще разбие скоростната кутия. Съмнявам се или в скоростна кутия или в каре.

 

Предварително, се извинявам ако не е в правилния раздел и ви благодаря за отговорите!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Здравейте,

 

Благодаря ви за отговора! Имам още едно питане взаимозаменяема ли е скоростната кутия на Audi A4 B5 1.9TDI 90 к.с с AUDI 80 B4 1.9TDI 90 к.с?

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Чакай малко, първо трябва да центроваш лостовата система на скоростния лост, да провериш дали няма камък примерно заседнал някъде, да провериш каретата и след това си сменяй скоростната кутия.

Аз говорих с едно момче, което на б4 караше с такава от б5 и ми твъдеше, че бели еднакви. Аз на твое място бих сменил с такава от АФН 110кс защото е по дълга от тази на 90кс.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Здравейте,

 

Вече си взех скоростна кутия, като моята, възможно е проблема да е в каретата или скоростния лост, но по всичките ми наблюдения предполагам, че е от скоростната кутия, тъй като преди да се случи този отказ, 5-та скорост по специално влизаше с доста голямо усилие, прехъркваше, а 3та беше с подобни симптоми, което си мисля, че е синхронизатор и тотално на 3та съм убеден, че съм го разбил, а и вероятно маслото в кутията го няма, но след като е сложа новата тия дни ще пиша развитието.

 

Благодаря на отзовалите се!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
  • Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

    • Няма регистрирани потребители разглеждащи тази тема.
×
×
  • Create New...