Jump to content

Как да избера подходящ акумулатор


Kissman

Recommended Posts

Здравейте колеги,автомобила ми е А4,B6,2.0,130 коня,бензин и газ,2001 год. и срещу зимата трябва да купувам нов акумулатор.Стария ми е 83 ампера,замина за две години и сега съм решил да взема по-мощен,защото знаете,че са много нещата които черпят ток в днешните коли,най-малкото че караме денонощно на фарове.Някъде бях чел,че правилото при избор на акумулатор било възможно най-мощния който може да се побере.Мисля си за нещо около 95 ил 100 ампера,как смятате?Незнам и доколко марката има значение,препоръчайте някой производител . Благодаря.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Прав е колегата, имаш проблем. Най вероятно недозарежда акуто на около и малко над 13 волта. Трябва да е над 14 за да е ок. Можеш да видиш и с ваг ком на колко зареждаш. И аз зареждам на малко волта и трябва да го оправя.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Колега,би ли обяснил по подробно,ако искаш на лични ,как точно и къде да гледам на Ваг ком за да видя моя на колко зарежда? Това ли имаш предвид като проблем,защото  миналата година ми правеха нещо по алтернатора и уж всичко беше наред,ама явмо пак трябва да ходя при акумулаторджии да я тестват.

 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Не си спомням точно, нека някой колега да каже ако е гледал точно. 

Иначе да, за да скапеш 85 амперово акку, значи си за правене на алтернатора или нещо по системата. Идеалното напрежение е 14.2

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
  • Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

    • Няма регистрирани потребители разглеждащи тази тема.
×
×
  • Create New...