Jump to content

Тампони стаб щанга


Ceckata011

Recommended Posts

Здравейте колеги. Карам ауди 80 б3ка 1.8 карбуратор. Миналия месец ми излезе едно дълго пътуване и преди него реших да отида да ми проверят ходовата част. Казаха, че има само два тампона на стабилизиращата щанга за смяна, всичко друго било добре. Смениха тампоните, но остана едно леко почукване, което се чува само на отворен прозорец. Онзи ден ми се стори, че се осили това почукване и като поогледах, видях че десния външен тампон на стаб щангата почти е излязъл от гнездото и щангата удря в носача. Свалих го и установих, че тези тампони които са ми сложили при смяната в сервиза са вътрешни и са доста по различни от предишните. Вчера купих два тампона като старите (като тези с които е била колата преди да ми ги сменят в сервиза) обаче видях доста зор при слагането. Левия влезе и заспа, десния обаче не искаше да влезе плътно в гнездото. Наложи се да отвия всички тампони и да мръдна цялата стаб щанга. Най накрая след мнооого зор ги догодих по гнездата както трябва, обаче пак има леко почукване, но май е по-слабо (не мога да определя). Та искам да питам, дали ще е ок да карам така, понеже смених и болтовете които стягат скобите (взех от железарията) и чак след като ги монтирах се запитах дали ще издържат тези болтове и дали съм направил всичко като хората, някой ако е имал подобни ядове с тези тампони може да сподели как ги е догодил или ако съм изпуснал нещо при процедурата да ме подсети.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Не слагай на колата си болтове от железарията. Намери магазин за крепежни елементи и искай болтове с якост поне 8,8. На стабилизиращата щанга не е опасно, но на други места по ходовата част е опасно.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Възможно е да имаш разбита биалетка. При мен стана така, че след смяната на тези тампони ми се разтропаха биалетките. Докато бяха разбити тампоните не тропаха, предполагам поради хлабината на щангата.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
  • Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

    • Няма регистрирани потребители разглеждащи тази тема.
×
×
  • Create New...