Jump to content

Как се сваля централната конзола на S3


Marto7777

Recommended Posts

Въпроса ми е къде се държи централната конзола на S3 ? От някакво време съм я забелязал че виси от дясната страна.Все едно някой болт е пропуснат и в дясно не седи както на снимката добре, я в горната дясна част където съм отбелязал с червено виси надолу с около 1см ако не и повече и отваря много грозен луфт.От днеска и поставката за чашката неможе да се прибере.Колкото и да я натискам неще да щракне и да остане прибрана а си излиза винаги.Как се сваля тя и от какво може да е проблема ?

Снимката не е моя, а  е примерна която намерих от ТТ, Конзолата е същата иначе и на мойта кола и поставката пак ми е горе вдясно и над нея е виснало.Само климатроника ми е различен.

 

i6P19hc.jpg

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Конзолата не съм свалял, но и моята чашка понякога си излиза сама, сигурно нещо механизма е прецакан, ако ударя с ръка по силно по таблото излиза. А иначе свалянето и не е трудно. Махаш пластмасовата част около бутона за авариините със леко внимателно издърпване. 5 метални щипки я държат (отгоре 2 - отдолу 3) и да счупиш някоя после лесно можеш да си я лепнеш със силикон. Под нея има два болта с еврейска звезда мисля се казваше и натам е лесно.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • 4 weeks later...

Чак днеска се захванах и не успях че бързах, но не беше лесно.Ще търся сега теми да разгледам още.А чашката изобщо няма под нея никакви болтчета,нито щипките и виждам къде са.Явно трябва да извадя цялата централна конзола за да видя как се маха.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Свалих поставката за чаша, но не виждам как мога да я оправа.Не виждам какъв механизъм я задържа назад когато се натисне.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Здравейте колеги, относно самата поставка за чашката, при мен също беше счупена, свалих я като първо : махате пластмасата около нея, излиза лесно, след което

развивате два винта, надигате с права отверка самата поставка, но цялата/има някакви зъбчена пластмасови, които я придържат. Поставката е цяла и може да се разглоби.

В дъното на поставката има механизъм, който напрактика прибира чашката и я вади, има колелца със зъбчета, на едното колебце има една пластмасова джаджа, която се движи

несъразмерно, като влиза и излиза на едно пластмасово зъбче, което зъбче се чупи най-често и тогава няма какво да задържи поставката прибрана.

Аз си реших проблема, като на мястото на пластмасовото зъбче навих изпилено със същата форма винтче/ получи се доста успешно/, за сега работи безотказано.

Успех на всички, за съжаление не мога да приложа снимки, защото не съм направил.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Аз се захванах с моята чашка която също не иска да се затвори. Ето снимки как стоят нещата отвътре: Пластмасовото зъбче от втората снимка върши цялата работа по задържането на механизма влизайки в един канал. доста е крехко и не бих пробвал да го лепя. Най-вероятно ще направя като колегата със винт. 

DSC00893.JPG

DSC00899x.jpg

DSC00900.JPG

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Да това и при мен седи както при тебе, само че при мен не намерих липсващата част, счупило се е много равномерно и изобщо не се забелязва четам е имало нещо.Мерси за снимката колега нямаше да го намера сам

 

А колко горе долу е голямо това попринцип отчупеното за да знам колко да стърчи винтчето и колко да е голямо

Редактирано от Marto7777
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

4 мм някъде е височината. При мен се получи много добре, чашката работи вече както трябва, просто трябва главата на винта внимателно да бъде изпилена в триъгълна форма за да може да влезе. Успех :zustimm:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ще го пробвам после тоя номер.А винта трябва отгоре да е точно риъгълник с размерите на предишния иначе няма да работи като хората нали ?

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Нестана.Явно не см смалил достатъчно главата на винта.Уж го срявнавах с това където се виждаше дето е отчупено от преди ама не съм нагласил като хората и болта заседна в това което е на кутията и го задържа и се счупи то.Сега ще търса целия механизъм

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Е жалко че така е станало при теб, но не е трябвало да го напъваш насила да влиза. И при мен не се получи от първия път Те са скъпи тия чашки, макар че не виждам какво толкова има в тях.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Не съм напъвал.Просто влезна докадето можа и явно навръщане е запънал ръба на болта и няма вадене и така се счупи.... Аз мислех че дори прекалено много съм го изпилил и е много малко вече то още голямо било ...

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
  • Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

    • Няма регистрирани потребители разглеждащи тази тема.
×
×
  • Create New...