Jump to content

Проблем със скоростния лост


howkinss

Recommended Posts

Привет, 
имам проблем със смяната на предавките от 1-ва до 3-та като имам чувството, че ми закачат докато влязат на правилното си място, освен това миналата зима като падна големия студ лоста ми замръзна и трудно го изкарах от 1-ва предавка (решението беше да запаля на съединител).
Отварях скоростния лост да видя ябълката дали е повредена но не видях нито стърготини от пластмаса под нея нито тя да има някакви дефекти.

Махнах и пластмасовия капак, но не съм направил повече снимки за да покажа.

IMG_20160903_105333.jpg

IMG_20160903_112047.jpg

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

центровка на механизма, който предава движението от скоростния лост до скоростите, пласмасовите детайли можеш да ги смажеш примерно със силиконово масло, маслото на скоростите трябва да е много висок клас синтетика-такова ли сложи?

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Да както е дадено по каталог съм го сменил преди няколко месеца, центровката на скоростите е много лесна има един болт който се отхлабва и се бута напред/назад да кажем, че съм го нагласил в най-добрата му позиция за смазване на самата ябълка на лоста, който придава движението към скоростната кутия не съм го правил. Били могъл да ми помогнеш с някакъв избор на силиконово масло за смазка или няма голямо значение?

В допълнение при съмнения за съединител и т.н не е от него преди да го сменя бяха така и след смяната на нов, но съединителя си беше за смяна.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ако може малко повече инфо за центровката на въпросния механизъм на скоростите,че и при мен има леко "закачане" при включване от 1-ва до 3-та.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
  • Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

    • Няма регистрирани потребители разглеждащи тази тема.
×
×
  • Create New...