Jump to content

Проблем с Автоматична скоростна кутия 1.9TDI 131hp


Recommended Posts

Здравейте! Не съм сигурен, че пиша темата в правилния раздел, моля да ме извините. Карам Skoda Superb 1.9TDI 131hp автоматик. Защо пиша във вашия форум? Защото на първо място така ме посъветваха, тъй като сте имали много хора, разбиращи от автоматици и второ, защото скоростната кутия е еднаква за Ауди, Шкода и VW, a именно-ZF5HP19 FLA. Проблема се проявява като включа на R. около 1 секунда не се случва нищо, след това ''изритва'' доста рязко и потегля назад, движейки се около 3-4 секунди, след което спира и всеедно е на неутрална. Форсирам я, а тя си седи на място и за да потегля отново назад, се налага да включа D и след това отново R и пак същата процедура, след което пак спира и пак, и пак. С колегите от Шкода форума стигнахме до извод, че това било често срещан проблем и се дължи на (клапан соленоид???), но нищо повече, тъй като явно на никой от форума не му се е случвало. Въпросът ми е дали на някого от вас се е случвала тази случка, какво е решението, скъп ли е ремонта и дали има опастност за кутията ако я карам така? Много благодаря в аванс! :) Поздрави!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Тоя проблем ми се вижда че няма как да е от соленоид, соленоидите се четат доста добре от компа и би трябвало да ти е набил грешка за него.

И сигурен ли си че кутията е FLA защото това значи куатро.

 

По-скоро ми прилича на пукнато бутало в конкретната касета, ама дано да греша. А ако е FLA кутията съм чувал и за скъсана касета.

Редактирано от PESHO OT MARS
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • 1 month later...

Грешка набива всеки път! При включване на задна е едно пищене, едни писаници по екрана... Emission workshop изписва. Къде мога да я закача на добра диагностика? 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
  • Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

    • Няма регистрирани потребители разглеждащи тази тема.
×
×
  • Create New...