Jump to content

Неработещ парктроник


DIFF

Recommended Posts

Колеги имам проблем с парктроника.
След като установих че бравата на задния капак не работи както трябва (чипчето), парктроника спря да работи. Въпросът ми е дали парктроника има нещо общо с микрочипа на бравата.
Самия модул на парктроника къде би трябвало да се намира - дали от него идва проблема.
Колата е А6 Ц5 комби.
Благодаря ви предварително :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ц5 мисля, че няма копче за парктроник. При мен се активира автоматично като включа на задна, но съм с автомат.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Има бутон когато има и преден парктроник, единственото общо между бравата и парктроника е може би мястото от което взимат минус от купето. Блока на парктроника е в задния ляв джоб, там някаъде има и връзка с "маси "

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

А като включиш задна светят ли ти светлините отзад.Да не би да е от датчика на кутията нещо 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ето това копче, при мен когато не ми работеше парктроника, като го натисна - изпищяваше дъъъълго пииииииииииииип и нищо не се случваше. Сега като си оправих датчика и го натисна, пип-ва за секунда и почва да си работи. На задна тръгва сам и правеше същото продължително пиииииип, а сега само ПИП.

Закачи на ВАГ ком, ще си каже дали има умрял датчик, като провериш в съответния модул (аз пусках пълен чек, че не знаех кой е модула баш)

f780460e653c37fb.jpg

Не знаех, че само тези със преден и заден го имат, обаче.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

А аз да попитам извън темата.Тази ел.щора през комфорт модула ли се управлява или не? Имам такава и съм на път да си набавя,и кора за нея но ми казаха,че ако комфорт модула не ми отговаря няма да се случат нещата

Изпратено от моят SM-G925F с помощта на Tapatalk

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • 3 years later...

Понеже видях, че има доста теми за проблеми с парктрониците, днес след като накачулих обратно бушоните се сетих, че аз имам и парктроник на тая кола. Последно като я закарах да я закачат нищо не можаха да кажат защо не писука. Самите датчици иначе си пукат както трябва като дам задна, обаче пискуна не пискуни. Сещам се, че последните магарии, които правеше преди да млъкне тотално беше да пищи дълго без да спира, независимо, че няма нищо отзад и датчиците му са чисти. Не го правеше винаги, понякога работи както трябва и после реши да пищи постоянно и накрая вече изобщо спря да пищи. Къде да диря проблема? С VCDS-a ще покаже ли нещо и къде да го търся по-точно, за да го покаже?

Редактирано от Boracle
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ще ти покаже, в Park Assist трябва да влезеш. Проблема е ако го гледаш с кабел Hex+can, park Assist най-вероятно на C5 както и на А4B6 иска KKL  кабел. Това което описваш като симптоми преди да замлъкне звучи точно като моята А4-ка. Постепенно 2 датчика отзад умряха. Възможно е от много пищене да ти е умрял зуумера, ама преслушай я.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • 2 months later...

Аз имам малко развитие по проблема с парктроника. Днес за 3ти пореден ден оставям колата нарочно на слънцето хубаво да се напече и забелязвам следното. Когато вляза вътре след като добре се е сготвил салона, първите 3 минути докато не падне температурата в купето парктроника работи и пищи напълно адекватно. След това като стане нормална температура спира изведнъж. Слаба връзка? Кой кабел и къде да тръгна да го търся? При майсторчето за заводските VAG екстри ще чакам поне до края на лятото. А пък искам да я спретна както си трябва преди да я продам, че да ми е чиста съвестта после.

Редактирано от Boracle
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

При мен нямаше никакво писукане и с ваг излезна, че зумера е дал фира. Сложих една малка тонколона, от на детето играчката, не ми се търсеше оригинален и всичко си дойде на мястото. Само по някой път като включа на задна не свети отзад светлината и няма парктроник, но датчика за задна е под акумулатора и не ми се играе да го махам.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
  • Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

    • Няма регистрирани потребители разглеждащи тази тема.
×
×
  • Create New...