Jump to content

Странно поведение на климатроник


ole

Recommended Posts

Здравейте. Наскоро оправях клапите на А3-ката, бяха на метал без почти останал дунапрен по тях и парно вече има чудно. Но има едно странно поведение на климатроника, което не го забелязвам при моята А4-ка Б5. Паля студена колата, климатроника е на 24 градуса примерно и скоро след тръгването с покачване темп на антифриза почва да духа топличко и загрява купето. После обаче почва странното. Ако реша че ми е студено и искам да загрее повече вътре, до покачване на градусите до 29,5 вкарва леееко топла струя, но определено не е достатъчно топла. Човек ако не знае ще реши че тая кола няма парно, обаче цъкна ли още един път + да стане на HI и вече струята става толкова топла, че не мога да си държа ръката на нея. На Б5-цата ми не е така, с покачване на темп, ако тръгна от 22 градуса, всеки градус на горе струята става бързо по-топла. Ще проверя климатроника за грешки, но като оправях клапите всичките моторчета и клапи си работеха кореткно.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

колега възможно е да ти е датчика за вътрешната температура от който климатроника черпи информация за температурата в купето.

Редактирано от arsenal88
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Когато сглобявах всичко обратно, самия датчик го почистих с един спрей за почистване (обезмасител на спрей) защото беше мееега мръсно и общо взето датчика представляваше една топка мръсотия. Трябва ли да има грешка, ако има проблем с него?

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
  • Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

    • Няма регистрирани потребители разглеждащи тази тема.
×
×
  • Create New...