Jump to content

Проблем с паленето АБК 2000 см3 бензин


VMS

Recommended Posts

Здравейте, случва се нещо странно с паленето на двигателя на аудито. Модела е А6 от 1995г., АБК, 2000 см3, бензин 115 кс. Има монтирана обикновена газова уредба. Проблема е следния, когато загася двигателя и го запаля веднага, пали без проблем, но ако изчакам 5 минути пали трудно, въртя поне 10 секунди. Прави го и на газ , и на бензин. Сутрин пали по-лесно, но пак доста върти. Като запали работи добре и на двете горива. Ходих по майстори, но не можаха да установят какво става. Гледаха белезите за центровката, налягането на бензина, електрониката, разни датчици, всичко е точно. Сменени са свещи, кабели, дистрибуторна капачка, клемореда и някакво реленце.

Ако някой е имал такъв проблем, моля да сподели как го е решил или да каже някой сервиз/майстор в СОФИЯ, който ги разбира старите аудита.

Редактирано от VMS
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Струва ми се че клапана на газта не затваря добре, изтича по-малко и ти идва богата сместа докато издуха излишната газ.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Колега, провери клапанчето на рейката на инжекциона /намира се отпред на рейката/. В него влиза едно тънко маркуче.Когато се спука мембранката му, като загасиш двигателя и през нея продължава да пропуска още гориво и я дави. И на мен така ми правеше и се оказа там проблема. Лесно се сваля, като се изтегля едно ката зегерка /както са закрепени и датчиците за температурата на антифриза/ и като го свалиш отвътре трябва да е сухо. Опитай и да го надуеш с уста откъм накрайника за маркучето.

Редактирано от Val
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
  • Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

    • Няма регистрирани потребители разглеждащи тази тема.
×
×
  • Create New...