Jump to content

Проблемно отваряне на багажника


Recommended Posts

Привет колеги. Искам да споделя с вас решението на един досаден проблем с отварянето на багажника. Машинката се чуваше че работи, но багажника не се отваряше и с търсене из форума ни намерих решението на проблема си, а се надявам с тази си тема да помогна и на други колеги. Набързо проблема беше в една метална пластинка с приблизителен размер от 1 квадратен сантиметър, а решението бе в подмяната ѝ с друга с подобен размер, а в моя случай е краче от бушон. Ето и снимковия материал от разглобяването - подмяната - сглобяването .  Да поясня само че за да се извади електромоторчето, първо се издърпват "крачетата" дето влизат в буксата при включване с някакви тънки клещи. Дано да съм полезен.

20161113_103258a.jpg

IMAG0847a.jpg

IMAG0850a.jpg

IMAG0854a.jpg

IMAG0855a.jpg

IMAG0858_1a.jpg

IMAG0852a.jpg

IMAG0851a.jpg

IMAG0849a.jpg

IMAG0848a.jpg

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Във форума четох, че проблема е в нея и играела ролята на термо...бля-бля ( и аз не знам точно какво ) и реших че с опита си не мога да влуша нещата. Така и така се бях решил да купувам нова, поне тази да послужи да изпитам твърденията на колегите написали коментарите, че нещата се получават с подмяната ѝ . И резултата е на лице, в момента багажника ми се отваря винаги, а преди тази подмяна на 100 опита 1 - 2 пъти се отваряше.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ахам ясно. Въпросната пластина се явява нещо като биметална термо защита така да го кожа която казва на моторчето кога да спре. Сега е добре, че работи, но това краче от предпазител не е би метал и няма да може да изпълнява функциите на старата което може да доведе до изгаряне на ел. моторчето.

А старата най вероятно е омекнала с времето и за това се получава така. А всъщност има ли вариант тази пластина да се е разместила от вибрации с времето и за това да се държи по този начин? Може ли да се обърне самата тя на 180 градуса примерно и да се опита пак с нея?

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Незнам дали би сработила ако се обърне. Преди да започна с тази " Homemade " заигравка положението беше следното: като вързахме мултицета се виждаше, че с натискането на дръжката на багажника тръгваше 11 и нещо или 12 и нещо волта към електромоторчето. Багажника не се отваряше и самато работене на моторчето беше около 1,5 секунди, като натиснеш пак осезаемо работата е в по-малък интервал. И така може би 2 - 3 пъти докато спре да се да стартира моторчето. Иначе си мисля, че няма да изгори, защото след като натисна дръжката на вратата и тръгне " тока " към моторчето и веднага на мултицета се вижда че този "ток " е само като импулс колкото да се отвори багажника. Така си мисля поне

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

    • Няма регистрирани потребители разглеждащи тази тема.
×
×
  • Create New...