Jump to content

Присветване на копчета при преминаване през неравност.


Maverick_13

Recommended Posts

Здравейте колеги,

 

Свалях конзолката с копчетата под духалките и от тогава се получава една аномалия. Като мина през неравност и колата се разклати, копчето за задните светлини за мъгла и копчето за подгрева на задното стъкло присветват без да са във включено положение. Интересното е че присветват едновременно буквално за части от секундата. Причината да сваля всички копчета беше, че не ми работеше копчето за халогените и реших да проверя какво се случва. Видях, че нямам букса за него изобщо :huh: и реших да ги сваля всичките за да огледам по добре навътре. Така и не открих букса, теглих една майна на всичко, наръсих всички букси с контактен спрей, ей така профилактично, вързах ги по местата им и това беше. Да ама...сега тази аномалия се получи и се притеснявам да не ми изгори нещо така. 

20161120_185930.jpg

 

Някой запознат с ел. схемите може ли да ме упъти в какво да търся проблема и как да го разреша ? :bia:

Редактирано от Maverick_13
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Не съм разменил буксите, всичко си работи изправно, щом го вкюча. Иначе пръсках със спрея само в буксите, а не в самите копчета.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • 11 months later...

Здравейте колеги,

 

Ще събудя малко темата. Проблема, който съм описал преди повече от година, все още го има.....и то вече копчетата буквално не функционират, защото светят постоянно. При не работещо положение, когато не съм ги натиснал, си свети жълтото триъгълниче, все едно са включени, а те не са. Проблема е там, че когато светят така, дори да ги включа, те не задействат подгрева за задния прозорец и стопа за мъгла.

 

Появи се обаче и друг проблем. Когато копчето за стопа за мъгла, свети все едно е включено (а то не е), светлините на задния номер не светят.....и тук идва интересната част - когато реших да махна копчето изобщо, светлините на номера светват, само когато отворя багажника :huh: затворя ли го, не светят. Хубаво.....реших да сменя копчетата изцяло, взех ги от работеща кола и са си наред. Закача ли ги в буксите светват отново жълтите триъгълници (отново....без да са натиснати :wall: ) и съответно нищо не функционира + светлините на номера. При наличието на нови копчета....не знам на какво да обърна внимание вече....


Та цялата тази свинщина започна, след като свалих конзолката с копчетата за да видя защо аджеба не ми свети копчето за халогените, оказа се, че нямало букса изобщо. Оставих го това за някой друг ден, в който ще мога да ида на електричар да я върже тази букса за халогените и чисто от практична гледа точка, реших да наръся буксите с контактен спрей, ей така, че съм чувал, че било добре да се прочистят (само буксите, в самите копчета не съм ръсил) и светнаха като коледна елха. :)

 

Някой може ли да ми даде съвет накъде да се насоча, за да реша този проблем. Нови букси, може би?

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Там всичко е подновено, колега. Още като взех колата и се извади снопа от маншона и се прекараха нови кабели, защото веднъж са правени някога и маншона беше срязан и олепен с изолирбанд. Беше едно разглабяне.....но ги оправихме и нямаше проблем, докъто не наръсих буксите с тоя контактен спрей, кирлив. :wall:

Редактирано от Maverick_13
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
  • Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

    • Няма регистрирани потребители разглеждащи тази тема.
×
×
  • Create New...