Jump to content

Странно поведение при запалване


aleklol

Recommended Posts

Здравейте колеги,

Карам А3 2001 1.8. От както застудя колата започна да се държи доста странно при първо палене за деня. Първоначално палеше доста трудно и оборотите падаха и се вдигаха. Закарах я на сервиз и се оказа, че свещите са за смяна както и тръбата за картерните газове. Свещите са сменени, тръбата още я чакам, понеже трябва да я доставят от чужбина. Като смених свещите завърта веднъж и запалва, но от тук започва веселото.

Колата сякаш работи на 3 или на 2 цилиндъра. Оборотите подскачат, от двигателя се чува едно странно тракане и като дам газ до 2000 оборота, стрелката пак пада и скача.Това го прави от 2 до 5 пъти, като на последния - успешния - път трябва да я настъпя до 4000 - 5000 оборота за да заработи нормално. Това поведение дали се дължи на тръбата за картерни газове или дали е възможно да е от дросела или горивната система?

Благодаря!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Не е от тръбата за картерните газове.... Не е и дросел с голяма вероятност... звучи като невъзпламеняване. Има ли записани грешки? 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ами преди време я карах на газаджия да регулира уредбата и той като я закачи на компютъра каза, че имало записано спиране на 1ви и 2ри цилиндър, но аз си мислех че това се е случвало при смяна от бензин на газ, тъй като преди да се регулира уредбата много тресеше като смени.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
  • Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

    • Няма регистрирани потребители разглеждащи тази тема.
×
×
  • Create New...