Jump to content

Дайте мнение за а4 б6 комби 3.0 бензин


Николай90

Recommended Posts

Здравейте дайте си мнението за ауди а4 б6 комби 3.0 бензин  плюсове и минуси дали ръчка или автомат е по добре и автомата с какви кутии са Благодаря предварително

Редактирано от grizzly
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Висок разход на гориво, но незадоволителен вървеж. Скъпа подръжка, но сравнително здрав мотор. Екзотика, в сравнение с 3.0 дизел, което може би е по-добрия вариант. Харчи масло мнооого, няма оправяне, постоянно има лагове в мощността, но пък става на газ за 1500+ лв. Общо взето всичко останало е като другите мотори на ВАГ.

Редактирано от sweetlioo
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ремъци, ролки, водна помпа , масла на двигател , скорости и диф. ,антифриз , накладки са ти около 1800 - 1900 с труда. Направих облужването преди седмица. Сега сменям съединител и маховик - 1800 с труд. Имах теч от вариаторите на едната глава и смяна на един разпределителен вал, още 450 лв (втора употреба) . Разход извънградско на магистрала 160 - 180км/ч - 11.5 по колонка , градско (София) - 20 - 22л, зависи от карането. Данък, каско и регистрация - 1600 лв . Та купих колата преди 3 седмици за 7600лв от 8400, внос от Италия , колата е със Supersprint генерация и Eibach окачване, без забележки по екстериор и интериор, затова и цената е такава. След покупката съм дал за обслужване, съединител и маховик + регистрация , каско и данък - 5200 лв, което сумарно прави 12800лв . Мисълта ми е, че ако вземеш кола за 6500 - 7000 и излезе непредвиден ремонт, както стана при мен си дотам... Да не говорим, че колата стъпи ли в сервиз под 400-500 лв да минеш, много рядко.. 

 Иначе от колата съм адски доволен, досега съм карал само японски автомобили, имах Мазда 3 Sport, но Аудито има съвсем различен характер. Придава сигурност и комфорт, а 220к.с и 4х4 на това купе са съвсем достатъчни за EVERYDAY кола.   

 Единственото нещо, което не ми харесва в колата е твърде линейното ускорение. Неоправдания разход на гориво също е минус. За 22л/100км би трябвало да върви една идея повече наистина, но пък на когото не му стига има S4. Просто в подръжката на 3.0 i S4 разликата е огромна. Аз не можах да повярвам, че на 13 годишна кола частите могат да струват толкова много, независимо, че колата е Ауди...  Но пък огромен + за мен е, че в този си вариант A4B6 3.0i Quattro 6-скорости, ръчка е доста рядко срещан екземпляр и особено, ако е в отлично състояние. Колата има прекрасен звук, ако се сложат 2 по-скъпички гърнета и самото чувство от 3-литровия мотор не може  да се сравни с нито една бутилка от сок + турбо (сток), но това е друга тема... Затова са направили 1.8Т и 3.0, за да може хората да преценят и изберат към кое ще се хвърлят. Просто тази кола не е за всеки. Изисква се много внимание, качествена подръжка и като цяло колата трябва да се къта. 

 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
  • Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

    • Няма регистрирани потребители разглеждащи тази тема.
×
×
  • Create New...