Jump to content

Проблем с парното (много странен)


eminem94

Recommended Posts

Здравейте миналата седмица си купих А4 В5 комби 2000-та фейс.Всичко е супер като я взех колата не вдигаше повече от 70 градуса ,разбира се това беше поправено след като беше обслужен автомобила от -до.Сега проблема е следния:Колата е вече загряла обаче парно има в първите няколко секунди в които го пусна след това почва да духа едно никакво .... та даже до студено ... И двата маркуча отпред са горещи,свалих жабката и видях червената и синята клапа , оказа се,че и двете работят .Четох някъде из форума,че трябвало да преместя бялата клапа ??? Всичко е много хубаво ама не знам къде да я открия тази бяла клапа ... Колега е качил снимка но е била много отдавна и не може да ми я зареди. Ще съм много благодарен тъй като ми се наложи да пътувам и буквално измръзнах .Момента с разглабянето на таблото ми е ясен и съм минал по този път на старата Б4-ка идеята е дали тук може да се провери първо клапата и ако да то как ?

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Направи една диагностика и виж дали няма грешки за някое от моторчетата на клапите. Клапата топло/студено е сравнително трудно достъпна. Ако махнеш жабката и някаква част от средната конзола, отдолу на тялото на парното ще видиш клапата, пада се точно зад средната конзола. Ако не е радиаторчето, а пък твоята би трябвало да не е с металните клапи, които им се разпада дунапрена, остава само клапата топло/студено да е забила в отворено положение за студено.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Не, пада се точно зад централната конзола. При водача е клапата за разпределение на струята към краката или прозореца.

Sent from my Nexus 5X using Tapatalk

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Щом отначало тръгва да ти духа топло не би трябвало да е моторчето, но за всеки случай я закачи на вагком за грешки. Колко топли са ти двата маркуча след, като е загряла?

Редактирано от Shubert
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

На моятя,като задам 22.5С подуха малко топъл въздух и тръгва студен.Чак на макс почжа да грее.Мисля,неко датчик да не би да се е префакал.Пробвай на по-висока температура,колега.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
  • Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

    • Няма регистрирани потребители разглеждащи тази тема.
×
×
  • Create New...