Jump to content

Проблем с автоматична скоростна кутия

GotoBT

Recommended Posts

Зравейте колеги, искам да попитам какъв може да е проблема след като ми изписва този надпис на таблото? Качвам снимка.

IMG_4332.JPG

Edited by GotoBT

• Replies 56
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

Имаш проблем със скоростната кутия - нямаш задна скорост, но можеш да продължиш да караш. Това е съобщението. Трябва да ѝ направиш диагностика за да се види къде е проблема.

Edited by VBI

• 1 month later...

Здравейте преди седмица си купих А7 3.0 дизел 245к.с на 204078км реални карах го нямаше никакви проблеми проверих историята му в Ауди казаха ми на 124000 км са му сменили нова скоростна кутия и вчера като го карах след 90 км до 140км едно тресене се появи жестоко записах час в порше да видим какво ще кажат сега го карам с 90 км да неми тресе и при потегляне понякога усещасе при старите автоматици искам и вашето мнение благодаря предварително!

Edited by Drakona

8 hours ago, Drakona said:

при потегляне понякога усещасе при старите автоматици искам и вашето мнение благодаря предварително!

Какво си усещал при старите автоматици при потегляне?

При тръгване лек гумен удар и при смянана скоростите но не всеки път се усеща здравили са на тези скоростите и за смяна на маслото на двигателя можели да се довери на Ауди сервиз за качествено масло

Edited by Drakona

На 12/15/2016 at 22:12, GotoBT написа:

Зравейте колеги, искам да попитам какъв може да е проблема след като ми изписва този надпис на таблото? Качвам снимка.

колата е оборудване с S-tronic скоростна кутия, нали!?

ако да, има човек, който е много в наясно с проблемите на тазки скоростна кутия и може да я ремонтира.

Edited by Nikosaul

On 2/7/2017 at 0:19 PM, Nikosaul said:

Мишо, разбира се, друг засега незнам да ги лекува S-tronic-ите.

Питай и Райно.....той поне е реален образ, намиращ се в София и сервиза изглежда много читав, и все си мисля, че нямат нерешен проблем !  

за митичния Мишо слушам от както ползУвам форума, дори с много 'връзки' успях да се сдобия с негов телефон......от 4-5 обаждания през годините с разни проблеми, затруднили други сервизи, никога не успях да чуя нещо по същество - т.е. винаги се оказваше, че "точно с тия неща не занимава"....  (неоткриваем на диагностика проблем и 10 сменени чарка;  въпрос по скоростната кутия, и още 1-2 явно съвсем незначителни дреболии....;)    )  иначе всички (дори и мой познат) казват, че е супер специалист.     

Преди 4 часа, andrey mitov написа:

Питай и Райно.....той поне е реален образ, намиращ се в София и сервиза изглежда много читав, и все си мисля, че нямат нерешен проблем 

Здравей, Андрей,

за да не изпадам в режим на обяснения, никого ненужни, искам да те информирам, че не изпитвам нуждата да попитам колко би ми струвал ремонт на скоростна кутия тип "S-Tronic" и какво ще включва процедурата за отремонтирането ѝ.

Апропо, като препрочитам темата установявам, че има запитване на какви цени може да се извърши ремонт на конкретни модели автоматични скоростни кутий с подмяна на конкретни части.

Edited by Nikosaul

• 10 months later...

Здравейте,имам проблем със скоростна кутия на А7 7степенна DsG.Правих и ремонт преди 60000км сменях съединителите понеже загряваха нещо.Сега както карам пак ми излезе проблем.Не влиза в авариен режим но излиза на дисплея от време на време.Като я закачихме показва че съединителя не привключва точно навреме когато сменя скоростите.Какво ме съветвате да правя?

Адаптация е едното. Ако преди 60 000км. са сменяни, то тогава е сменено и маслото, което значи, че

пак е за масло на кутията. Може ако маслото си е загубило качествата пак да дава тази грешка.

Другото е, че за 60 000км. може пак да са заминали съединителите, много зависи от стила на шофиране и определени екплотационни грешки.

• 3 months later...

Здравейте колеги, да не отварям нова тема ще питам тук. 

Наскоро се сдобих с А7 3.0 TDI competition 2016г. Взех я от Порше на 16 000км е в момента още в гаранция. 

Днес я карах и ми направи лошо впечатление, че на наклон като пуснах газта и колата вместо да застане на едно място и да държи на наклона тя почна да се връща назад. Трябваше да държа спирачка за да не тръгва назад. 

До сега съм карал други марки коли автоматици и винаги са държали на наклон и не са връщали назад. 

Някой имали идея защо е така и дали е нормално?

Благодаря!

Това, което те държи да не тръгваш назад при ДСГ-то не е автоматика, а електрическата ръчна спирачка, която сработва автоматично. Или ти е изключена тази екстра ... или просто колата е поръчана без нея :)

Попитай в Порше, те ще ти проверят конфигурацията на колата и ще стане ясно.

Тази е с 8 степенен типтроник. 

Мисля, че има такава спирачка, но предишните ми коли, които споменах бяха с обикновенни японски мисля автоматици без автоматична спирачка и на наклон колата стоеше на едно място докато не и подам газ. 

Не бях на N и си тръгна назад и то сериозно, като и подадох газ разбира се потегли напред. 

Колата си е направо нова, толкова бързо да има проблем направо не ми се вярва но знам ли. 

Ако някой със същата кола чете, ако може да пробва при него какво се получава и да пише. 

Благодаря. 

Edited by martin54
Добавих текст

Моята кола е със същия 8 степенен типтроник и не тръгва назад.

Опитай още един-два пъти дали ще се получи същия проблем и ако да - отивай в Порше да им демонстрираш как се държи.