HellFire Posted January 4, 2017 Report Share Posted January 4, 2017 От вече 10 години имам колата и винаги ме е дразнело, че като си оставя торбата с покупките в багажника после трябва да си ги събирам обратно. Може и да е от стила на каране... Пробвах различни решения: мрежа, ластици, опънати между куките на пода и други иновации, но без особен успех. Мрежата е бесмислена или аз не мога да я ползвам. Ластик с точната дължина помага да защипе торбата, но не е много удобно. Дълго време просто набутвах торбите зад предните седалки, но после се появиха две деца, които са им все кални обувчиците и това място отпадна... Засилих се да слагам сгъваеми куки, като на следващите модели Ауди, но закрепването и изрязването на кората ме спираха от проекта. Тогава видях как е решено в багажника на Ц-класа 204 купе: супер елегантно и много просто за монтаж. Веднага пробвах с едно кисе: слага се с една ръка и го държи перфектно. Детайла е с номер A 204 693 00 14 и е номер 60 на ТАЗИ схема. Изглежда така: Цената е смешна: нещо като 5 лв/бр Закрепването е просто, но ефективно: долу щифт с малко краче, а горе дюбел. Покрай проект за добавяне на екстри трябваше да свалям корите в багажника. Малко отзяваха при ушите за щората(отливките за рапидките се бяха отчупили още при предния собственик), затова се съсредоточих там. Освен това се явява най-удобното място за директно закачане на торби, без да се пресягаш. Там са монтирани и в Мерцедес. На свалена кора се видя прорез за щипка, който не се използва. Ламарината е плоска и позволява стабилно закрепване на планка. Мушнах два "крепежа за рапидки": не знам как се казват... Пробих дупки и си огънах U-образна планка. С малко кривене и проби с кората я докарах на форма. Улеснение е, че има достъп през вратичката на кората. Монтирах кората и с малка бургия нацелих отворите. После ги разширих до размера на крачето и дюбела. Наложи се да отрежа малкото зъбче на щифта, но и без него стана бетон Вече ги ползвам около година и съм много щастлив: дръжките на хартиени, найлонови или платнени торби влизат с едно движение и само с една ръка. Откачането изисква малко повече усилие, но така е направена самата щипка. Размера на кисето няма много голямо значение: имам две платнени за носене на рамо, с дълги дръжки. Дори и те не се разсипват, защото "полягват", но опъват дръжките и пазара си остава вътре Като бонус корите лепнаха плътно Всичко стана за един следобед П.С. Колата е 1997-ма и не мога да гарантирам, че на по-новите има същата дупка. Но ламарина бол: трябва само да се избере плоско място Link to comment Share on other sites More sharing options...
specialK Posted March 29, 2017 Report Share Posted March 29, 2017 Аз за тази работа си имам една специална закачалка за дрехи, която ако не е за дрехи точно пликчета закачам. Също идеална работа ми върши Link to comment Share on other sites More sharing options...
HellFire Posted March 30, 2017 Author Report Share Posted March 30, 2017 Снимка? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts