Jump to content

A6 C4 2.5 TDI AEL

Recommended Posts

Здравейте, колеги! След дълго канене , премисляне, отказване и отново премисляне реших да си продам колата и да взема бензиново куатро.

Няма да се впускам в дълги обяснения, само ще отбележа, че това е черния АЕЛ на radi_nrj, преди да си вземе синьото куатро. Нека той каже какво е правил през годините. Аз само ще добавя, че смених рейката, задните накладки, предните носачи, заден десен спирачен апарат, филтрите, антифриза. шлауха за предните чистасчки /това последния месец-два/. Умна дюза също сменях, старата още си я пазя, може да се ползва за някой от другите дюзи като обикновена.  Усилвател Херц с 2 говорителя Херц, на които ще кача снимки допълнително, че не мога да си маунт-на телефона нещо :D Бордови компютър. Няма темпомат,но опцията е заложена в компа и с добавянето на ръчка с темпомат и пускането на тази опция - няма  проблем. В момента е с гуми 205/55/16 зимни, давам и 4 летни с колата.

Раздути предни калници от S-ка, броня, преден капак и волан от S-ka, липсва само петата врата /обаче си имам дръжка да се отваря от вътре навън :) Фабрична щора на задната врата. Позлатени клеми на акумулатора Сигурно ще се сетя и за ощя кирийки на по-късен етап. А и съм сигурен, че Ради ще пише и той. Сигурно ще спомене и че е цялостно пребоядисвана преди да я взема.

Ако е разрешено - нека Ради сложи линк към VW форума, където има тема с описано всичко правено по тази кола, докато е била при него.

Минусите:

Губи ми се малко антифриз и периодично си доливам - подозирам радиаторчето за парното.

Лайсната долу на шофьорската врата падна покрай снега, явно някой се опита да ми я вземе. Имам я, ще я сложа.

Миналата зима шибедаха ми се побърка и се опита да се отвори сам като запалих. В резултат на това сега не иска да се дърпа назад, само нещо щрака, явно водачите са заминали. Отзад се отваря и няма никакъв проблем.

Откакто я взех от Ради докато карам най-вече градско където често се натиска съединителя и леко полеко педала ми започва да потъва, като аз винаги си го бутам отвреме навреме с крак обратно горе - до колкото знам от него това е долната помпа на съединителя. Аз лично карам така 2 години и половина и това никак не ме притеснява.

Днес установих, че имам проблем със шлауха и на задната чистачка /най-вероятно е от него/, понебже си помислих, че ми е свършила течността, купих и долях, но след 200 грама се напълни казанчето. Въпреки това едвааааам пуска.

На маслото му идва времето за смяна.

Като я взех от сервиза след като й смених горните неща - установих, че е заминала стоп машинката, която струва 20-на лв, обаче до сега бях на лекции от понеделник до събота, сега почвам работа. Нямах никакво време. Ако своевременно успея да отстрана този проблем - ще го отбележа тук. Но това е бял кахър, така да се каже. Ходих в Банско с прецакана стоп машинка и някак си свикнах да чуквам спирачката като почне да ми мига подгрева :D

Той я е обслужвал още преди да я взема, всичко както си му е реда, минали са около 30к километра, т.е. няма нужда да се обслужва.

Уж нямаше да се впускам в обяснения.. а то какво стана. Пускам я само тук за сега, много бих искал да я вземе някой фен на този мотор, който знае за какво става въпрос.

Цената която й търся е 4300лв. Предвид гореизброениете забележки ще я намаля с 200лв. Под 4100лв обаче няма начин да падна, поне не скоро. За това моля , ако някой иска да си чеше езика и не цени този мотор и купе просто да прескочи обявата и да отива да си коментира някой дизелов душегуб. Общо взето само прецницата от S-ката + позлатените клеми на акумулатора + усилвателя с тубата са 2000лв.

Ами.. това е за сега.

Тел за връзкa 0899 932860 - Деян

15327355_1181362881947976_1775988644440099777_n.jpg

15349712_1181360428614888_849455331572796889_n.jpg

15380438_1181359965281601_3322183816323375386_n.jpg

15380601_1181360371948227_9110455918430244987_n.jpg

15390977_1181360418614889_1685776057585807832_n.jpg

15400302_1181359991948265_2622163518572226330_n.jpg

15400417_1181360281948236_4333338497107855077_n.jpg

15442205_1181362868614644_873392152988173438_n.jpg

15970136_1210982262319371_911218347_n.jpg

Edited by kickerbg

:arrow: Сменил съм ангренаж комплект, зъбно колело и болт на колянов вал, водна и маслена помпа, преди да я вземе колегата.
:arrow: По пистовия ремък е сменена голямата демпферна ролка с Gates. 
:arrow: Турбото е след пълен ребилд правен в Техническия университет във Варна
:arrow: Изолиран EGR
:arrow: Измит колектор

:arrow: Сменено е и масло на скорости.

:arrow: Фаровете съм ги събрал от 3 комплекта като подбрах най-читавите рефлектори, лупи, стъкла. 

:arrow: Спирачната помпа е нова

:arrow: Горна помпа на съединителя е нова

:arrow: Фолиото на стъклата е 3М

:arrow: Усилвателя е 5 канален Hertz EP5 като от него в момента се ползва само петия канал за субуфера
:arrow: Субуфера е затворен обем с два Hertz DS 300 вързани на 8 ома.

:arrow: На предните врати има говорители Hertz ESK130, трябва само да се добави още една компонентна система в задните врати и всички говорители да се вържат към усилвателя. 

:arrow: Предните врати имат битумна виброизолация като зад говорителите е няколко слоя.

:arrow: Колата беше цялостно пребоядисване в Audi Brilliant Black (оригиналния и цвят)

:arrow: Лайсните под вратите са нови от Латвийските. 

:arrow: Радиаторчето на парното е нови Niessens, но е с 18mm изводи и трябва да се уплътни с нещо до 20mm, че покапва малко между маркучите и тръбите на парното. 

Май това са нещата дето са пропуснати. :-D 

Edited by radi_nrj

Колата временно се спира от продажба, има колега, който иска да я вземе и му обещах, че ще изчакам да продаде неговата.

Sent from my iPhone using Tapatalk

• 1 month later...

Тъй като колегата не успява за сега да си продаде колата, а аз исках да я дам на него, но минаха два месеца - отново я пускам в продажба.

• 4 weeks later...
  • 2 months later...
  • 5 months later...

Явно тая кола ще я вземе само някакъв ентусиаст фен точно на този модел :) 4000лв с гумите и музиката. Ако някой не иска музиката ще взема тубата с усилвателя и ще му сваля 200лв

• 3 weeks later...

Ами аз продължавам да си я карам, имам обаждания отвреме навреме, но никой сериозен.Явно предпочитат душегубче за тея пари :)))  Като си продадеш колата ми се обади да се видим, да я видиш и да покараш. На телефона е за предпочитане да ми се обадиш, тъй като забравям да гледам темата във форума :)

Оо, непременно ще ти звънна. Знам, че си заслужава парите колата, надявам се скоро да си продам колата, за без пари я давам, но явно зимата много не се търсят тия БМВ-та. :D

На ‎18‎.‎12‎.‎2017 at 21:01, kickerbg написа:

Явно предпочитат душегубче за тея пари

Добре дошъл в клуба! Моя АЕЛ , че и куатро го продавах 4-5 месеца и накрая просто свалих обявата. На кола със всичко обслужено 5-17ки с хубави гуми 5 16-ки с хубави гуми малко козметични забележки и един багажник скъпи части, се мръщеха на цената и ми предлагаха по 2000лв надолу. Един ме врънкаше да му я дам на трупчета, друг кретен от форума ми върза тенекия в деня на продажбата. Идват цъкат с език и разправят как имало следващия модел на 3000, пък аз съм бил смотан и искам 5000.

Ами няма проблем, като никой не я иска ще си я карам :) Аз си харесвам колата и не искам да я продам на всяка цена. Просто бих искал дс взема куатро. Но нямам против и да си я карам :) А който иска "следващия модел" е свободен да направи доброволно финансово самоубийство, щом има желание. На никой не му идва на ум, че не напразно им са такива цените. Всяка хубава и поддържана ц5-ца си държи цена. Тея по 3-4 хиляди лева са гробници и за отрицателно време ще те накара да я закупиш още веднъж :) Живи и здрави.

Sent from my SM-T567V using Tapatalk

Ако беше куатро нямаше да я продам, докато не умре в мен след още 20 години :))) Въпреки, че не е куатро се замислям изобщо дали да се занимавам със смяна на кола.

• 2 weeks later...

Аз на колегата му казах, че съм голям мераклия за Аудито, във вторник идват да ми гледат колата, ако я харесат и я вземат, веднага му звъня да взимам тази. Нито ми пречи, че е 21 годишна, нито, че не е Quattro.

Знам как звучи, типично по гастърбайтерски, ама.. всеки път като има някой с интерес и почва да ми се свиди :)