Jump to content

Бутони по централната конзола


Patzoman

Recommended Posts

Здравейте,колеги,нов съм във форума,отскоро се сдобих с ауди 100 С4 2.0 Е 115к.с.Искам да попитам как се сменят крушките на бутоните по централната конзола,защото имам няколко ,които не светят!Нужно ли е да свалям цялата конзола или просто се вадят ,благодаря предварително!

Редактирано от Patzoman
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Копчетата имат по 2 ламаринени пластини да ги нарека, който трябва да ги натиснеш за да излезнат, по-добре разгоби не е толкова сложно.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Не е нужно да разглобяваш цялата конзола за да смениш крушка. Разглобяването на цялата конзола е краен вариант. Зависи за кой бутон става въпрос. За бутоните подгрев стъкло, халогени, аварийни, щора, ABS, ASR и т.н. сваляш само капачето на съответния бутон с равномерно дърпане отгоре и отдолу. След като махнеш капака ще се открият крушките. Повечето от изброените трябва да са с по 2 крушки - горните светват още при подаване на контакт (макар че аз съм ги преправил да ми светят само при вкл.фарове), а долните са индикация за съответния бутон дали е вкл. или изкл. Крушката се вади от леглото с назъбена пинсета или подобни клещи, без да я стискаш много за да не я счупиш. Това е за бутони с крушки защото съм срещал и такива със светодиод.

За бутоните реглаж фарове, подгряване седалки и др.такива трябва да извадиш бутона и да го разглобиш. Крушката или светодиода е запоен на самата платка. Бутона може да пробаш да го извадиш с внимателно подбучване с отверка отдолу и отгоре. Ламаринените пластинки които колегата е споменал, понякога поддават и бутона излиза и без да разглобяваш цялата конзола. 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
  • Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

    • Няма регистрирани потребители разглеждащи тази тема.
×
×
  • Create New...