Jump to content

Ауди 100 забива муцуна топла


stefan_mil4ev

Recommended Posts

Колеги колата се кара на бензин. Газово има, но не се ползва. Когато е под 0 градуса, пали от раз, но когато са плюсови температури пали и гасне и след втори опит стартира. Като запали има ПХ и студена върви добре, но позагрее ли, при потегляне от място забива муцуна и рязко тръгва. Като набере няма проблем, но при самото потегляне забива. Клапата на дебитомера е пооправена, не задържа. Потенциометъра е прегледан, не съм установил резки подскоци, съпр. на темп. датчик отговаря на таблицата. Смених степ мотора с употребяван, стария беше изгорял. Дайте идей какво да погледна. Съмнявам се пак в степ мотора, защото го бях махнал за проба и бях сложил кран, когато крана е притворен, на загрял мотор работи супер, на студен забива, когато е по отворен - на студен работи супер, загрее ли забива. Освен това, много мени оборотите на пх, пусната по инерция ту ги вдига ту ги сваля, понякога го прави и когато е на място.

Редактирано от stefan_mil4ev
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Виж да не смуче въздух отнякъде, също така клапата на дебитомера трябва да е идеално права и да стои според чертежа на зеленото етикетче - щом като с реглажен кран не са добри оборотите. Проблема може да е и от "пикаещи" дюзи, слагал ли си някаква добавка за почистване, навремето бях много доволен от черно STP за почистване на дюзи. Ако няма да я караш на газ изпарителя е хубаво да се откачи защото добавя допълнителен обем между дебитомера и дроселовите клапи, също така и плочката трябва да се махне (ако е с плочка АГУ-то) защото тя намалява количеството входящ въздух към двигателя.

 

С една дума ако искаш да работи добре на бензин и за да се регулира правилно механичния инжекцион АГУ-то трябва да се махне - това в случай, че не планираш да я караш повече на газ. Ако обаче мислиш да я караш и на газ, просто регулирай дебитомера да пали и работи на бензин и не се занимавай повече.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Вальо не мисля да я карам на газ повече. Не съм сипвал добавка, но се каня да го направя. Въздух не смуче иначе и аз си мислех, че изпаритела пречи и обеднява сместа. Клапата е права, но не съм сигурен как да я регулирам точно. Има етикет на клапата, но нз с какво да измеря точно 1.2мм между конуса и клапата. Направих го на око.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Мери положението на клапата с дълбокомер на шублер, много е важно да е на точното място, като разстоянието по спомен беше 1.2-1.9мм. Направи на го на 1.5мм за може да е в норма ако се налага реглаж на сместа от дебитомера (измества се клапата като се върти реглажния болт).

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Да, на етикета пише м/у 1,9 и 1,2мм Не мога да схвана идеята как точно да настроя клапата с шублер. Би ли обяснил по-точно,  

Редактирано от stefan_mil4ev
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Аз слагам свредло 1,5мм. легнало върху клапата.На самата клапа има залепен стикер,на който е показано къде се мери.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Това със свредлото е идея. На стикера е показано, че разстоянието трябва да е под началото на конуса. Поне аз това виждам на картинката.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Вчера оставих колата на ремонт, човека установи, че колата не може да се изфорсира до край и мерише на бензин от ауспуха. Аз не съм състезател и не съм го забелязал. За сега, чакам резултати.

Редактирано от stefan_mil4ev
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • 2 weeks later...

След корекция по настройката на инжекциона, колата не мога да я позная :) Оказа се лека кривина на клапата. Вече пали от раз и върви чудесно.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
  • Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

    • Няма регистрирани потребители разглеждащи тази тема.
×
×
  • Create New...