Jump to content

Проблем със студен старт


FeRoWwW

Recommended Posts

Здравейте колеги,

колата е А3 1.6 AKL 98ма год.При студен старт колата пали моментално без зачудване,но не държи оборотите и се мъчи да гасне и след 4-5сек мъчене загасва...Така 2-3 паления и след това няма абсолютно никакъв проблем щом започне да загрява(дори и да е под 60 градуса,но само леко да е загряла и няма ядове).През лятото,ако колата е седяла на слънце и е напекана проблема го няма.Колата винаги е карана на бензин и никога не е имала газова/метанова инсталация.

Веднъж не бях разбрал,че съм на резерва и колата загасна,което ме навежда на мисълта,че може да е засмукало утайката и да я е налепило по горивния филтър,но проблема щеше да е постоянен,ако е от това...

Другото,което ми идва на ум са свещите.

Вашите идеи?

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Имаше едни вакумчета и клапани, които представляваха "смукача" при теб, тъй като дроселът ти е на жило, а не електрически. Те регулираха притокът на въздух при студен двигател. Започни от там.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Температурен сензор сменях горния,те са 2.Явно и другия е за смяна (ако е от това).Ще погледна и другият солега каквото каза.Мерси,ще пиша какво е било.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Оказа се нещо супер елементарно...Разклонението за картерните газове ми беше спукано от бая време и го бях увил с изолирбанд,но е изхвърчал някъде и от там е взимало въдух.Смених цялата тръба за въздуха (от самия филтър) понеже е цяла с въпросното разклонение и се оправи.Мерси на всички,които писаха !

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

здравейте, и аз имам същия проблем при студен старт и вече смених въздуховода който е сменил колегата и колата нямаше проблем до преди да застудеее и оттогава малко мъка първото палене след продължителен престой, не знам дали има нещо общо но и двг взе да изтърва на по сериозен баир(наклон) а нямах такъв проблем до сега :/

 

Редактирано от Даниел
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • 2 months later...

ОХ , и аз съм с такъв проблем и незнам от къде да започна . Първото палене е съпроводено с няколко гасненета  Обаче  не всеки път  което ме притеснява  на седмица две веднъж  ??? 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
  • Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

    • Няма регистрирани потребители разглеждащи тази тема.
×
×
  • Create New...