Jump to content

esp бутон-инфо

vladimir7979

Recommended Posts

здр,колеги

имам проблем с есп  -системата,след 400 км кошмарни,заради шибаното есп,каква е функцията на този бутон?

защото след като светна лампата на есп-то в комбинация с подгрева,колата влезе в някакъв авариен режим ,не иска да вдига повече от 60км и на всичкото отгоре педала на газта е напълно игнориран,държи 1200 об и това е,няма такава щуротия никъде,утре ще я карам в сервиз,иначе грешката е sensor accerelation,изгубен сигнал

Тази грешка е някакъв сензор за ускорение, ако се е прецакал явно затова е елезнала в този авариен режим. Иначе есп е система за стабилизиране на колата при поднасяне/боксуване.

Иконката на подгрева е идентична с check engine при дизеловите двигатели.

Най-добре си закачи колата на VAG-COM заедно с някой, който достатъчно разбира за да ти каже директно каква ти е драмата.

Принципно бутонът ESP е за деактивиране на самата функция и нищо друго. Ако свети лампата на таблото без да си го натискал това означава дефект в самата система. Проблемът е, че тя е доста комплексна - работи с купища сензори (включително и ABS) и някой от тях ако дефектира цялата система отказва.

преди 7 минути, tonko2.0T написа:

не съм сигурен дали става въпрос за същото нещо,моите симптоми са други,незнам при б6-цата дали има сензор за ускорение и да  се намира на педала

преди 7 минути, Wizi написа:

Иконката на подгрева е идентична с check engine при дизеловите двигатели.

Най-добре си закачи колата на VAG-COM заедно с някой, който достатъчно разбира за да ти каже директно каква ти е драмата.

Принципно бутонът ESP е за деактивиране на самата функция и нищо друго. Ако свети лампата на таблото без да си го натискал това означава дефект в самата система. Проблемът е, че тя е доста комплексна - работи с купища сензори (включително и ABS) и някой от тях ако дефектира цялата система отказва.

утре ще я карам в сервиз,че аз имам кабел ама нямам идея къде да го търся този сензор,точно затова попитах за бутона,за какъв чеп са го сложили след като когато има проблем не мога да я изкл тази система,карах в сняг(в сърбия) отпуснах газта за момент и се е'''а мамата,-1200 оборота на място 63 км макс скорост на 6-та,и това го поддържа като круизконтрол-на нагорнище ускорява до 63км,на надолнище поддържа 63км:flehan:

Както казах: това, че на таблото свети ESP означава, че имаш драма с него или някоя от спомагателните системи. Ако очакваш натискайки копчето ESP на таблото да изключиш системата и да си разрешиш проблема по-добре иди пусни ТОТО ;)

Готово,проблема е локализиран,датчик позиция педал на газта,чакам отговор от колегата RAINO за цена,че няма алтернативи,само оригинал,между другото тази сутрин всичко беше ок,нито светещи лампи,нито проблем с вървежа,но определено е за смяна

Преди 3 часа, Wizi написа:

Както казах: това, че на таблото свети ESP означава, че имаш драма с него или някоя от спомагателните системи. Ако очакваш натискайки копчето ESP на таблото да изключиш системата и да си разрешиш проблема по-добре иди пусни ТОТО ;)

така е колега прав си,,ама когато се случи на пътя се търсят алтернативни варианти,след случилото се правех диагностика насред магистралата с цел ако е временна грешка да е изтрия,но не се получи и минах на плн Б,да изкл есп-то,което и то не се получи,а и незнам защо ми сигнализира проблем с есп-то,след като имам проблем с педала на газта:nixweiss:

мерси колега @nTon ,точно това е моя проблем,досега не съм имал проблем с отводяването около еку-то ама явно винаги има пръв път:hilezh:,ще погледна около еку-то и ще го свалям този потенциометър да го почистя,по скоро проблема е около еку-то-валеше много сняг и е напълно възможно да е замръзнал отвора за оттичане на водата,за момента отхвърлям вероятността за вода вътре в датика,нямам влага в купето а и той е затворен,но е факт чесе оправи от самосебе си

благодаря на всички отзова ли се

Please sign in to comment

You will be able to leave a comment after signing in

Sign In Now
  • Recently Browsing   0 members

• No registered users viewing this page.
  • Create New...