Jump to content

Смяна на масло на автоматична скоростна кутия

Recommended Posts

Здравейте,

в съвсем скоро време на баща ми му предстои да направи цялостна смяна на маслото на автоматичната скоростна кутия. Ориентирали сме се към 2 сервиза в София - Джемини и Дунев Мотор Спорт. Това, което ме озадачава обаче е разликата в офертите на двата сервиза за на практика една и съща услуга. Посредством консултация по телефона, от Джемини ни казаха, че услугата ще струва около 150 лв(смяна с тяхно масло + труд). В същото време от Дунев Мотор Спорт, пак посредством разговор по телефона, разбрахме, че за услугата се заплащат 460 лева, отново с масло от тях и труд.

От къде идва тази разлика? Нещо на мен ли ми убягва или при едните цената е x3 за една и съща услуга? Като цяло някой може ли да сподели някакви отзиви за Gemini? Защо цената им е толкова по-ниска?

Едните предполагам ще източат картера и ще сменят филтъра като долеят каквото е необходимо.

Другите сигурно същото ама ще я закачат на машина уж за цялостна подмяна. 

Горе долу това мисля че е разликата.

Доколкото разбрах, по телефона са казали, че цялостна смяна на маслото с масло от тях, което трябва да се сложи в тоя тип кутия е около 150-160 лева с труда. И от двата сервиза твърдят, че използват машина, разликата е в това, че в Джемини можеш да останеш и да наблюдаваш как се случват нещата, а при Дунев просто ти казват да минеш след 5-6 часа да си вземеш колата.

Edited by VBI
Цитиране на предходно мнение!

Моя съвет е по-далече от Дунев мотор спорт.Хем не дават да имаш наблюдение над това какво се случва с колата ти,хем са некомпетентни (лично впечатление).

В Джемини съм сменял масло , останах доволен! Тая цена да не е само за маслото , нещо ми се вижда евтинджос ?А в Дунев  дерат кожи!

Edited by ilchev_n

Преди 5 часа, tisho_psg написа:

Моя съвет е по-далече от Дунев мотор спорт.Хем не дават да имаш наблюдение над това какво се случва с колата ти,хем са некомпетентни (лично впечатление).

Благодаря ти :)

Преди 2 часа, ilchev_n написа:

В Джемини съм сменял масло , останах доволен! Тая цена да не е само за маслото , нещо ми се вижда евтинджос ?А в Дунев  дерат кожи!

По телефона казаха, че тази цена е за всичко. И на мен ми се видя бая евтино, затова реших да отворя темата.