Jump to content

spokersky

Recommended Posts

Здравейте колеги и съфорумци :)

От известно време имам дилема на какви марки и магазини (дистрибутори и тн) да заложа за резервни части. Нещата за сменяне към момента са предни амортисьори, предни и задни накладки, предни дискове, и тампони на магарето. За в бъдеще и лагери на предните колела . Четох доста за амовете и тампоните, те са ми най-наболели , всички препоръчват БОГЕ , но доклокото разбрах те не съществуват , а и всички мнения са отпреди доста години и просто към момента не са актуални. Молбата ми е към колеги, които са сменяли или имат наблюдения към въпросните части за сменяне , да изкажат мнения и да споделят опита си, за да мога да си отремонтирам качествено нещата. Пак повтарям - търся актуални данни, мисля че ще са полезни на всички фенове на б4. Колата е ауди б4 абк 115к.с. авант 1992г.

Благодаря ви !

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Магазини или дистрибутори , може и на лично , идеята е да не попадам на ментаци. Още нещо мисля си за газови аморт. предни , някой има ли идея оригиналните какви са - като марка и масло/газ ?

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ако искаш може да се свършеш с колегата KOKO 100 C4 от форума.

Иначе понеже гледам си от Ст. Загора може да се обърнеш към твоите градски http://www.autohit-trade.com/ едни от големите вносители на части са ;)

 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Благодаря за мнението, имаш ли впечатления от марки за накладки или амортисьори - газ или масло ? Те ми бяха препоръчали за тампони на магарето лемпфйордер , но проблема е че не бяха 4те а само предните 2 имаха , което не знам дали е добре да смесвам различни марки 2х2 на магарето ?

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Здравей колега, нищо че си от Стара Загора, можеш да си поръчваш части от Коко100 Ц4:

Аз така правя, няма да има ментаци. Амортисьори пак от него, сега са Закс газови, преди няколко години вземахме Боге, ама са се събрали, така че, това е избора. Със сигурност ще ти се наложи смяна на тампони на макферсона. По този повод ми пиши на лично. За тампоните на магарето също ми пиши за съвет, не бързай да купуваш. Поздрави!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Значи отпред си има пукане при неравности което след смяна на тампоните на макферсоните с усилени Феби , не спря и стигнахме до извода че е от мъртвия ход на амовете, като след снеговете забелязах че единия е изтекъл. И аз се бях насочил към газови закс  , но напоследък взех да се чудя за Мейле , като ми твърдят че са немски :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Значи за амортисьорите се разбрахме газови закс, за накладки имаме 1 мнение също, тампони на магаре , дискове и лагер на главината - идеи? Изобщо за Мейле някой да има впечатления ?
 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Накладки ти препоръчвам ATE или Textar.

Дискове Pagid.

Остави го това Мейле.

Всичко това го смених преди седмица благодарение на КОКО 100 Ц4.

Много коректен и точен човек.

Пиши му и се разберете:

http://audibg.com/forum/index.php?/profile/520-koko-100-c4/

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Значи , разбрахме се с Коко за части и цени, ако някой се чуди след мен нещата са следните :

Амортисьри ЗАКС - газови , накладки и задни дискове - АТЕ, тампони магаре - лемпфьордер, евентуално феби :)

Само за лагери никой не каза нищо, но като стане време предполагам че ще се вземе нещо от рода на феби , ако има . Благодаря искрено на коко60 и на коко 100ц4, както и на всички включили се за търпението и съветите. Сега прави някакъв проблем с тоците , който се надявам да диагностицираме вярно и отстраним скоро, за да мога да премина към кефа - смяна на задните дискове , накладки, тампони и амортисьори, че да и се порадвам най-накрая.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
  • Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

    • Няма регистрирани потребители разглеждащи тази тема.
×
×
  • Create New...