Jump to content

Аварийните се включват сами


Kyle

Recommended Posts

Здравейте, 

Днес на прибиране от София на един завой ми се включиха аварийните светлини сами. Забелязах че и плафонът свети сам, когато всички врати са затворени. Оставих колата за половин час, след което плафонът си стоеше загасен (както и трябва да е), но когато покарах още 5 минути плафонът светна отново и аварийните ми се включиха сами сигурно 20 пъти за порядъка на 15 минути.

Интересното е, че когато пусках мигач, се случваше да се пуснат аварийните и когато мърдах копчето на плафона отново понякога се пускаха аварийните сами. Как може плафонът и аварийните да са свързани по някакъв начин?

Извадих и изчистих бушоните за мигачите и вътрешните светлини (direction indicators & interior lights) мисля,че са тези, но нищо не се оправи. Колата няма аларма.
 

Имате ли идея от какво може да е и как да го оправя?
 

Благодаря предварително и поздрави.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Единственото логично обяснение е, че колата ти има афтърмаркет аларма, но ти не знаеш за нея и къде е поставена. И по някаква причина (проблемно микре например), колата пали плафона (все едно е отворена врата) и алармата пуска аварийните (всички евтини китайски аларми пускат аварийни при отваряне на врата). Друго логично обяснение няма. Махни някоя друга кора и търси нефабрични кабели. Ако видиш такива, по тях, по тях и ще стигнеш до алармата.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

И реално алармата си е изправна, просто микре-то на някоя врата или капак прави проблема. Ако отстраниш проблема със светващия плафон ще се оправят и аварийните, просто потърси коя врата или капак правят проблема, виж дали всичките са добре затворени.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Просто сега се е повредило микре-то на някоя врата/капак, винаги има първи път ...

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Нали не вярваш, че микретата си излизат дефектни от завода? Просто се амортизират с времето.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Преди 1 час, Kyle написа:

  какво представлява това микре и за какво служи?

Ето една тема да прочетеш:

 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Здравейте, закарах колата при електричар и нищо after stock няма по нея. Диагностиката показа че плафона е бил дал на късо, но пък бутона не е изгорял, странно.

 

Така и не разбраха от какво е проблемът. Посъветва ме следващия път като го направи да изкарам бутона за плафона, за да видя дали той не пали аварийните. 

 

Интересното е, че не го е правила от няколко дни, та може би се е оправила като е вадил бутоните или нещо друго.

 

Благодаря на всички :)

 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Проблема не ти е че не нещо ти е счупено или т.н. . Акумулатора ти си отива и това е като предупреждение за заминаващ акумулатор, преживях го този момент.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Колега провери си комфорт модула който се намира в багажника от лявата страна да не би да имаш проникнала вода и огледай кабелите и буксите за окис. Имах проблем със аварийните светлини но при мен беше кога заключа колата пускаха се когато искат и докато не ги спра от копчето за аварийните не спираха.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ами при мен бяха проблем буксите целите бяха в окис и кабелите се късаха само да ги докосна смених си буксите отворих и почистих на модула платката че и тя имаше окис и се оправиха аварините също така може и като за начало ако не си го направил вече да смениш копчето на аварините в него се намира и релето при някой колеги там е бил проблема и аз го смених но не се оправи но при теб може да е от там проблема

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Смених копчето пак същата работа накрая се изнервих и и видях кои кабели са за ляво и дясно мигачи и прикачих за тях обикновено реле от VW и сега имам само тези мигачи авариини нямам, но мисля тези дни да махна това реле и да пробвам копчето да видим дали пак ще прави така.

Редактирано от VBI
Цитиране на предходно мнение!
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
  • Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

    • Няма регистрирани потребители разглеждащи тази тема.
×
×
  • Create New...