Jump to content

Проблем с ел.ръчна спирачка ..?

everycool

Recommended Posts

Здравейте колеги - вчера вечерта спирам пред вход на блок и дръпнах ръчната спирачка(незнам защо).След 2 мин.паля да тръгвам и ми мига ръчната и не иска да освободи. Като натисна чека пише че има проблем и ''Please visite workshop". Това стана късно през ноща и затворих много коли.Опитах се да я изместя и задните колела се влачиха ,след малко мръднаха но ръчната ги държи.Днес виках Пътна помощ да я вдигне от там и на сервиз...Казаха че явно е блокирало ел моторчето и е скъпо ново.Моля за мнение.Майстора на който звъннах посред нощ ми каза да откача клемата на акумулатора и пак да я сложа и може и да я освободи ръчната но не гарантирал.Пробвах и не стана вчера.Днес обаче като дойде Пътна помощ и като пробвахме да я качим на ход ръчната се освободи(някакси).На компа в сервиза отчете някой неща,единият от който е проблем с задна лява спирачна система.Явно трябва да се прави така или иначе,сега не смея да пипам ръчната.

Кабела точно преди буксата на апарата,скъсан е вероятно.Позната до болка ситуация 

И аз имам от време на време подобен проблем ,но по принцип не обичам да ползвам ръчна спирачка поради лични съображения... Четох за проблема - дискутиран е много пъти и освен горепосочената от колегата причина е възможно и ел. моторчето да е блокирало понеже на префейсовите 4ф то не е защитено от прах , вода и всеподобна гняс ! На фейслифтовите на самото апаратче казват, че е добавена пластмасова капачка която се справя със задачата.. Аз лично си играя с ръчната само на паркинга и реално май ако я оставя активирана за 2-3 минути и ми блокира някой апарат, лампата на таблото почва да мига и не чувам характерния звук при активиране и отпускане на спирачката. При мене обаче всичко си става нормално когато разцъкам копчето в сравнително бърз интервал (1-2сек активирам и деактивирам няколко пъти)... Чел съм, че дори в оригиналния комплект инструменти бил включен ключ/шестостен (не помня какъв е инструмента точно) за да се демонтира въпросното моторче от спирачния апарат при подобни на твоята ситуация.. ама надали би легнал на асфалта посред нощ и да си бъзикаш спирачките