Jump to content

Булсатком – оптика или сателитна антена?


Recommended Posts

Трябва да пусна телевизия на два телевизора, единият от които не е смарт. Ползвайки услугите на булсатком, как е по-добре - през  сателитна антена или през оптика? Ако е през оптика, това ще влияе ли на интернета?

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

През IPTV има повече канали, защото сателита им е тесен вече. Като изстрелят нови сятелит ще се наложи едно въртене на чинии и създаване на неудобства. Аз бих предпочел IPTV.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Аз ползвам за ТВ сателитната на Булсатком и отделно имам интернет от тях. Предимството на сателитната е, че не прекъсва и не е свързана с качеството на интернета - т.е. телевизия имаш винаги. Също така можеш да си носиш приемника на други места, където има чиния (вилата например) и да гледаш телевизия навсякъде. Отделно като ползваш и интернет от Булсатком нямаш проблеми с качеството да гледаш и телевизия през РС или телефон и през интернет, така получаваш и повече канали на повече устройства. Ако ми се налага да гледам някой канал от телефона защото го няма през сателитната ТВ мога да направя mirror на екрана му на самия телевизор и да гледам направо там. Другия вариант е компютъра да е свързан с кабел към телевизора и да се гледа през него. Също така за някои модели телевизори си има арр на Булсатком, който може да се инсталира и да се гледа директно на телевизора ако е свързан към интернет. Въобще възможностите са доста и като са разделени двете услуги (телевизия и интернет) вероятността да спрат и двете по технически причини е нищожна, поне на мен досега не ми се е случвало, абонат съм им от много години.

Редактирано от VBI
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Чинията е вече в историята.  Пуснаха кабели от рутера до устройствата за телевизорите и всичко работи стабилно. Обаче когато пробвах да ги свържа през WIFI и се накичорим всички в къщи нещата не са розови. Рутера е старичък тъп-линк WR740N. Въпросът ми е ако си закупя някакъв актуален нещата ще се подобрят ли ?

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Не е препоръчително да се ползва WiFi за услуга в реално време, която е силно зависима от смущения на сигнала - в този случай телевизията. Не казвам, че няма да се подобри, но няма да е толкова надеждно, колкото на кабел. Плюс това на WiFi ще докараш 40-50-60 мегабита обща пропускливост за всички закачени устройства, а това няма да е достатъчно, когато се ползва и телевизия.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Този рутер принципно е мъртво роден. След смяната му ще се подобри, но няма да си доволен, както е казал колегата. Ако не ти се пускат кабели по-добре използвай PowerLine Adapter-и вместо Wi-Fi (линка е само примерен, има и по евтини места)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Вариант е, но моята препоръка е, ако колегата реши да пробва въпросните адаптери - нека първо опита с два или да вземе от някъде за проба, ако има възможност.

 

Имал съм (дори и непряка) занимавка с устройства, свързани посредством такива адаптери - и там имаше доста смущения. Все пак напрежението по мрежата е 220 волта - честота 50 херца, не се харесва особено на интернет сигнала. Признавам си - не съм се занимавал да разучавам как точно адаптерите преобразуват и пренасят сигнала, но ефекта не е същият, както със стандартния UTP кабел.

Редактирано от darknessevil
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Вкъщи съм така и вдигам 90Mbit/s без проблем. Отделно сме ги инсталирали и в разни хотели и през тях минава IP телевизия и няма никакъв проблем, дори не са рестартирани от както са монтирани.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
  • Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

    • Няма регистрирани потребители разглеждащи тази тема.
×
×
  • Create New...