Jump to content

Показания на дросела във VCDS - не показва Full trottle


psycho87

Recommended Posts

Здр, имам а4 б5 1.8Т Quattro АЕБ края на 1997 год. Направи ми впечатление тези дни, че при диагностика на VCDS при педал натиснат до долу, във програмата ми показва Part Trottle, на около 80% отворен. Когато педала не е натиснат, показва IDLE и отворен 3%. Направих адаптация, остана си по същия начин. Та въпроса ми е... някой обръщал ли е внимание дали му изписва Full Throttle при педал натиснат до долу. Колата е с жило на гаста.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Цитат

 

Нормално е да не показва 100 % ,но това не означава ,че не е full throttle(реално клапата е напълно отворена)

При мен показанията са към 86 -87%.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Да, ясно ми е че не е задължително да показва 100%, но на един от каналите на софта има положението на дросела и в четвъртата графа изписва IDLE/Part Throttle. Пробвах на 4.2 ABZ, и там дава IDLE/Part Throttle/Full Throttle. Идеята ми е, дали някой колега е обръщал внимание там какво му изписва, че да знам да свалям ли дросела и да гледам кво се случва.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

На 4.05.2017 г. at 21:11, psycho87 написа:

....някой обръщал ли е внимание дали му изписва Full Throttle при педал натиснат до долу. Колата е с жило на гаста.

AEB 1996г,дросел с жило изписва  Full Throttle.Напълно отворен ми показва 86%.Така беше на старата,така е и на чисто новата дросел клапа.Извърти клапата докрай с ръка докато опре в крайното си положение и гледай на компа дали показва Full throttle.Ако да,изпъни кожуха на жилото от ограничителя над смукателния колектор.Има няколко положения на захващане.Просто го премести.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Това го пробвах още преди да пиша темата. Клапата отворена на максимум, независимо дали от педала, или на ръка от към мотора, не ми показва Full Throttle. Ще прегледам пак нещата как са

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Та.. не знам защо не погледнах по-рано в аутодата... там пише че има суич за затворен дросел, и останалото до отворено е изменение по съпротивление. Интересно че като меря с мултицета съпротивлението на TPS започва от 1.390 на затворено. Като почна да отварям първо се качва плавно до 1.45 и след дова отново плавно пада до 654 Ohm, докато във VCDS дава плавно отваряне от 3 градуса до 87.2 градуса, съответно 4.44v - 0.56v. Предполагам е нормално поведение, щом според ваг кома се отваря плавно. Благодаря на включилите се, мисля да си карам и да си свиркам :)

 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
  • Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

    • Няма регистрирани потребители разглеждащи тази тема.
×
×
  • Create New...