Jump to content

Грешка p0741


rosen088

Recommended Posts

Здравейте колата е 2.7 битурбо. Закачихме я на диагностика и като се разровихме в автомата излезе грешка p0741- Stuck off.  Ходих до един сервиз за автомати и казаха трансформатора е заминал. Отидох до втори сервиз там казаха турбина. И на двете места не са гледали колата само грешката на снимка. Освен тази грешка обаче други симптоми няма. включва много леко, не рита...Маслото е сменено преди 60000 хиляди до йолкото разбрах от предния собственик. Дали е възможно ако сменя маслото тази грешка да изчезне?

Редактирано от rosen088
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Незнам едните викат едно и също е друг вика различни неща били... незнам вече май ще карам докато не почна да усещам нещо нередно по кутията и я игнорирам тази грешка

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

е ти какво очакваш да ти кажат в сервиз за автоматици , "споко , карай си , само си провери нивото на маслото в кутията и си долей при нужда " . много ясно ,че ще искат да те избомбят остро за ремонт 2к+ лв . ако решиш да пробваш да смениш маслото, то  се сменя сравнително елементарно , аз лично го направих в домашно условия на канала в гаража за 2 часа като свалих картера за да го почистя и да сменя и филтъра, като не мога да се похваля с големи технически познания. общо взето с 2-3 клипа от ютуб , един телефонен разговор с познат на другия край на България за обобщение и инструменти на заем нужни са ти комплект еврейски звезди , комплект шестограми, гидоре някакво с повечко чаркалак в общи линии . кутията ти е ZF 5hp19 , маслото ти е MOBIL ATF LT 71141 това и само това, ако идеш в сервиз ще ти сложат същото ,но ще те натоварят с цена  , аз лично го взех от ТУК  , взимаш 7туби , ще ти остане половин литър горе долу, може и от вносителя но е все същото. другото което ти трябва ако си решил да сменяш маслото е филтър , върви заедно с гарнитура на картера в комплект.аз взех този.  разбира се грешката може да идва и от други места , може и кутията да е треъгнала да ражда , но пък щом нямаш симптоми ...  пък и гледай позитивно на нещата , това е удобен момент да се настроиш за транспантация на ръчка от 2.5тди 9и съединител от РС и засилване на щайгата . 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

свалих картера , само през пробката излизат по спомен 3-4л , другото с картера на кутията

Редактирано от CheFolino
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
  • Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

    • Няма регистрирани потребители разглеждащи тази тема.
×
×
  • Create New...