Jump to content

FIS дисплея не работи !


jovenbg

Recommended Posts

Здравейте, момци !

Имам AUDI A4(B8) 2011г., 2,0 TDI 143 Hp със следния проблем, както си карах фис дисплея започна да премигва, но се оправяше и си светваше нормално, до като един един изгасна напълно. Някой имал ли е подобен проблем как да го реша. Разглобих таблото за да разбутам буксата, тъй като предположих, че има лош контакт някъде, но дисплея така и не светва, иначе навигацията (MMI) си работи нормално и всички стрелки около фис-а също. Ходих в един сервиз, уж направи някаква диагностика, но освен да ми каже, че има проблем (което не беше нужно, нали за това съм при него) друго не ми каза. Възможно ли заради ъпдейт на картите на MMI-то да се е получило това, въпреки че карам повече от година след като ги ъпдейтнах. Благодаря предварително за помоща.

 

П.С. Прилагам два скрийншота от диагностиката.

18789540_1031002743696890_797968626_o.jpg

18817383_1031002740363557_1940424521_o.jpg

Редактирано от jovenbg
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Категорично не е от картите, няма как заради тях да ти откаже дисплея. Ако е ъпдейтнат софтуера е по възможно.

2015 ,2016, и 2017 съм правил ъпдейт на карти и не е имало грижи

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

ФИС-а е цветен, показва и на къде да завиеш след колко км., нещо като асистент на навигацията. Иначе видях, че струва около 100-тина долара ново табло.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Здравей колега,

 

Имам същото Audi със същия проблем - при мен дисплея за пръв път изгасна в движение миналия Юли (около година след като взех самата кола), като се чу и съответен звуков сигнал за грешка. Отидох в сервиза на Райно, където Кристиян (:respekt:) още от вратата ми каза, че това е известен проблем, който се наблюдава при точно определено табло, което се слага на A4, A5 и Q5 от тези години. Той се опита да го "съживи" като го ресетна и му зареди отново софтуера, но не стана. За съжаление в момента нямам партидния номер на моето табло, за да го сравниш с твоя, но очевидно са еднакви. Проблемът не е в дисплея, а в самия чип, който го управлява (или нещо подобно), а той е на платката и официално не се сменя, а направо цялото табло. Попитах на няколко места, където се занимават с електроника вкл. и с авто електроника, но в общи линии никой не се наема да подмени или ревизира самия чип, тъй като можели да прецакат цялото табло, а без табло колата няма как да се движи.

За това табло има излязла нова ревизия, като номера е 8K0 920 930 NX, където проблема бил отстранен (уж). За ориентир - цената на ревизираното табло в Порше е около 2000 лв. (без отстъпки), като допълнително се заплаща и за смяната му. Имаха и оферта с изкупуване на старото табло, като го оценяваха на около 200 лв. (по спомен). Дават и гаранция след подмяната, но не помня колко.

Вариант с табло втора употреба има, но следва да се внимава от къде се взима, тъй като има Component Protection и може да се вкараш в големи разправии ако попаднеш на такова от крадена кола. Съответно препоръчвам да търсиш табло от новата ревизия, тъй като може да си сложиш табло със същия проблем, но и така никой няма да ти даде гаранция.

Също така, новото табло (ново или втора употреба), освен премахването на CP, следва да се обучава, тъй като в него е имобилайзера, а и следва да му се заредят данните за изминати km. и т.н.. Т.е. смяната не е само физически да подмениш таблото и следва да отидеш някъде където знаят какво правят. На мен в Порше директно ми казаха, че няма вариант да направят смяна на табло втора употреба, но ако искаш питай и ти.

При мен статуса е, че след като няколко седмици не работеше, дисплеят един ден (отново в движение) просто изгря. От тогава ми е изгасвал 4-5 пъти, но като покарам колата без прекъсване около 30 минути изгрява отново. Прави ми впечатление, че понякога като отворя вратата дисплея светва малко по-късно, но като цяло си работи. Странното е, че след първия път вече не се записва никаква грешка - дори и при изгаснал дисплей.

Въпреки, че адски много ме дразни този проблем, все още не съм се наел да го оправя, като аз също се двуумя за ново или втора употреба табло. Намирал съм няколко обяви извън БГ с резираното табло, в които е посочен и VIN-а на автомобила и може предварително да се провери и ако всичко е наред - да се поръча. Цената беше около 400-500 лева (не помня с доставката или без нея), т.е. всичко ще излезне към 700-1000 лв. с работата.

 

Надавам се горното да ти е от полза, като искам да уточня, че съм написал това, което ми е било обяснено (или по-точно - както аз съм го разбрал/запомнил) и предварително се извинявам ако има неточна или непълна информация. Цените са от миналата година и може да са се променили.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
  • Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

    • Няма регистрирани потребители разглеждащи тази тема.
×
×
  • Create New...