Jump to content

Колони/Говорители на врати - audi a3 8l Upgrade.


mladen.mirchev

Recommended Posts

Здравейте,искам да питам на 2/3 врати ауди а3 какви са говорителите в предните вратите и с какви могат да се заменят без да има преправяния,че при мен лявата издаде багажа и сега се чудя дали да си търся оригинални от някоя морга или нещо ново от магазин от рода на сони/пайнер ако изобщо стават.

Редактирано от Един_Луд
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Оригиналните говорители са с три отвора за захващане.Тези,коитое вентуално ще купиш ще бъдат с четири отвора.Продават се адаптери за говорители и можеш спокойно да си ги монтираш.Отиваш в магазина с колата и пробваш различни говорители на място и тези,които ти паснат в отвора на вратата заедно с адаптера и ти харесва как свирят ги отнасяш.На нашата А3-ка сложихме "Накамичи" във вратите и на задните кори(колата е с две врати).Добре свирят.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

13 см е размера на говорителите. Ако няма да са оригинални както е казал колегата трябват адаптери. Аз на а3-ката сложих Hertz DCX 130.3 и въобще не съм доволен как свирят. Но за тези пари толкова.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

а за оригиналните БОСЕ ако намеря какво ще кажете ще станат ли при положение че не съм с БОСЕ оригинално.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Босе гооврителите работят на 2 ома и ако ги вържеш към сд-то смятай,че е изгоряло. Трябва през усилвател,който е стабилен на 2 ома да ги вържеш, а според мен не си заслужава.  Ако не си с босе въобще не се занимавай да слагаш каквото и да е свързано с него. Там цялата инсталация е различна от нормалната- усилватели,букси,кабели.

Аз бих взел някой висок клас 13см говорители, защото се опарих от евтините.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

а да ми предложите някакав среден вариант на говорители за предната линия че мисля за сега тах а след това и задните.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Можеш да си дадеш старите говорители на ремонт да ги направят като нови, предполагам че подлежат на ремонт. Излиза около 10 лева на говорител.

Аз лично така направих и все още съм доволен не са мръднали :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • 2 weeks later...

Колеги реших да взема http://aval-bg.com/4/Hertz+DSK+130.3 за предните мисля да си сложа двукомпонентни и на другата заплата да сложа за задните http://aval-bg.com/7/Hertz+DCX+165.3 и ако останат пари един среден усилвател че без него няма да мога да извлека максимума от тези колони какво мислите за това.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Здравейте колеги писах в раздела за а3 8л,но мисля че е по удачно да го напиша тука.

И така реших малко да оправя узвочението на моето ауди а3 8л 2/3 врати реших за начало да сложа за предните врати http://aval-bg.com/4/Hertz+DSK+130.3 казаха ми,че трябва да са двукомпонентни следващото което най вероятно ще е 2-3 седмици по късно ще е коаксиални за отзад http://aval-bg.com/7/Hertz+DCX+165.3 и по нататак усилвателче да мога да извлека максимума от тях СД-то ми е https://www.pazaruvaj.com/avto-radio-c3617/sony/cdx-g1100u-p261896865/ мислите ли,че ще ми се получи добре?

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Не? Какво очакваш от посредствени говорители и плеър?

Постига се грозно дрънчене от говорителите, пластмасите и ламарините като усилиш много, друго надали. Общо взето ще свирят като оригиналните говорители.

Херц имат един комплект за предна линия ESK 130, който е 199лв (по спомен), който евентуално ще свири една идея по-добре от фабричните. Всичко надолу от това е безсмислено. За задните не знам. Другия ти вариант е Ground Zero, но там цените отиват още по-нагоре.

Преди време се шумеше, че А3 има отвратителна акустика и се иска прилично висок бюджет, за да направиш прилична музика и лично аз се уверих в това. В момента съм с реставрирано до чисто ново оригинално озвучение с буфер в багажника (не е BOSE) и то е предостатъчно за да ти прави кеф, без да се правят селски изпълнения с надуване докрай, при които колата звучи, сякаш ще се разпадне и всяка пластмаса, ламарина и говорител, стене в агония от резонанса, който се получава. А като увеличиш много, точно това се получава в А3. Дрънчи на варел, напълнен с пластмасови играчки.:hilezh:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Публикувано (Редактирано)

а тогава как да реставрирам мойте колони които са със скъсани мембрани какъв вариант ще ми предложите?

Редактирано от mladen.mirchev
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Аз с готовите адаптори за ауди няколко пъти съм брал ядове. Много е важно как ще се направи монтажа и дали ще се уплътни добре между адоптора и кората както и между адаптопра и говорителя. С едни адоптори за А6 имах и проблем с опиране на гънката на говорителя в самия адаптор, след побългаряване с малко горещ силикон и стъргане с макетно ножче нещата си дойдоха на мястото. 

Ей така трябва да свирят ако монтажа е извършен правилно:

 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Здравейте, искам да попитам един въпрос. Намислил съм да сменям бас говорителчето на стоковото ми буферче на ауди а3 8л. Свалих го отворих го видях,че е малко странен с 4 букси е и пише 2по3 ома. Та мисълта ми е да купя друг 8 омов говорител но по магазините гледам че са по 2 букси. Дали ще стане да вържа двата + на едно и 2 та минуса на едно и да ги свържа в такъв говорител.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Моя говорител беше скъсан,свалих го и го дадах да ми го рециклирарат смениха му гофрата и сега г/д свири добре за заводска музика,но не очаквай чудеса от този малък буфер.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Както е казал колегата, ако имаш проблем с говорителя, дай го да го ремонтират. Ако целиш просто по-хубав звук с друг говорител... Трудно. Правиш му нова кутия, слагаш му усилвател и се лишаваш от малко или много багажник. 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • 4 years later...

Да раздвижа темата.Взех и аз hertz 13.3 но греда гофрата опира в фланеца... Отвора на фланеца е 11 см а гофрата 12 .Пробвах да изпиля малко фланеца ама пак опира..Ако подложа гайки да надигна говорителят от фланеца, те са 5 ММ много голяма фуга се отваря която няма как да се уплътни добре ще бяга баса и язък за говорителя.. Дори да успея да уплътня фугата остават 2мм между гофрата и фланеца и при бас дали пак няма да опира🤔 . Дайте акъл дали става или да ги връщам и да не се занимавам с глупости 😀

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
  • Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

    • Няма регистрирани потребители разглеждащи тази тема.
×
×
  • Create New...