Jump to content

A4 B7 2.0 TDI забива на ниски обороти


al3xandar

Recommended Posts

Здравейте колеги, 

имам доста странен проблем с колата и не мога да намеря решение на проблема. Колата е Ауди а4 Б7 2.0 ТДИ 170 к.с. с  код на мотора BRD. Проблема е, че колата забива на ниските обороти и супер трудно ускорява, но след като се включи турбото няма проблеми. Не го прави всеки път, но през повечето време се случва и то на всички предавки. Да отбележа, че колата е с ново турбо, почистен ЕГР, почистени и ревизирани дюзи и напълно обслужен. Също така, проверихме потенциометъра на педала на газта по време на движение, с диагностика Делфи и той работи. Ако някой има някаква идея или е имал същия проблем, ще съм благодарен да сподели.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Колеги, не е дебитомера със сигурност. Моя е оригинален, пробвах и с друг който пак беше оригинален и си прави същия проблем.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Може ЕГР-а да не работи коректно, въпреки че е чистен и от там да лъже дебитомера. Изпушва ли черно като подаваш газ в ниските и нищо не се случва.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Абсолютно същия проблем имам и аз само че двигателя е blb. Смених турбото , почистен егр, друг дебитомер , дюзите са перфектни, няма спукани вакуми

Редактирано от b5 2.5 tdi
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Здравейте колеги, аз забелязвам същия проблем(ако мога да го нарека така) при моята A4 B6 1.9 TDI, но при мен мисля, че е от чип тунинга. Като я настъпя на 2, 3-та след 2к оборота дърпа толкова че се включва ЕСП-то а преди това все едно не си настъпил гас-та.

Sent from my Lenovo P1a42 using Tapatalk

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

На 6/12/2017 at 11:07, b5 2.5 tdi написа:

Колеги някой сервиз да ми препоръчате в Пловдив че дразни много тоя проблем

аз бих ти препоръчал,"турбо сервиз",намира се :като отиваш посока войводиново,на светофара на кауфланда на брезовско,завиваш на ляво,после първата пресечка в дясно караш малко и ще го видиш

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • 2 weeks later...

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
  • Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

    • Няма регистрирани потребители разглеждащи тази тема.
×
×
  • Create New...