Jump to content

Проблем с централното заключване


Momchilus

Recommended Posts

Здравейте колеги! 

От няколко месеца се радвам на едно много приятно Ауди А4 Б8, 2.0 143к.с. От скоро обаче, когато отключа колата с дистанционното, много често не отваря шофьорската врата и вратата зад нея от същата страна. По-често не отваря само вратата зад гърба на шофьора, но всичко е на избирателен принцип. От вътре всички врати иначе се отварят... Някакви идеи или предложения какво може да се направи за да отстраня това? 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Да, механизмите на бравите са ти за смяна - първото поколение влагани в Б8 не са от най-издръжливите. 

Ако намериш някой да се опита, може и да ги ремонтират (мисля)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

И при мен се появи проблема преди около седмица две, спря да се отваря предна дясна врата отвън.

Вместо да купувам машинка втора употреба, която най-вероятно е в същото или близко състояние до моята, реших да видим първо с Пламен (@bsdnikolov) какъв точно е проблема и да се опитаме да го оправим.

Наистина проблема се оказа в механизъма на бравата, който особено разглобен изглеждаше като мини мехатроник :stupid:.

Пламен оправи механизъма, монтирахме го обратно на колата и всичко заработи идеално.

Та @Momchilus ако още не си оправим проблема ти препоръчвам да се обърнеш към него.

Препоръчвам и на останалите, които ще имат подобни проблеми в бъдеще да направят същото, вместо да дават сотици левове за машинка втора употреба и съмнителен резултат.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

@fifipaldi , много ти благодаря за информацията! Ще се свържа с човека и ще действаме, че нещо ми писна да даваме по стотици левове, наистина :))         

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • 2 months later...

То моето преди 3-4 мсеца ми правеше проблем, ама се оправи от самосебе си - сега нямам проблем, ма да видим до кога ли ще е така...

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

По принцип не съм ги правил аз и не знам точно какво е правено но всяка една беше свалена почистена и така нататък . Малко е часовникарска работа защото има доста дребни части, но със малко сръчнос или при  някой майстор проблема е отстраним и без закупуване на нови брави. При мен проблема беше във всяка една брава по отделно и също така се появи от шофьорската врата /и се разпространи по другите като зараза/ :) дори накрая ми изчезна свалянето на стъклата от дистанционното. 

Редактирано от koksss
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • 2 weeks later...

Здравейте,да споделя и аз [emoji4]

От месец ме мъчеше и мен този проблем със шофьорската врата,заключваше се със дистанционното но не се отключваше с него и всеки път трябваше да отварям механично или със сваляне на прозорците да си отворя от вътре,доста дразнещо.

Така вчера ми остана време и разглобих вратата,изкарах бравата със дръжката,разглобих всичко,проблема беше в едно от електро моторчетата по голямото в случая,не правеше пълен ход и се затормозяваше разглобих и него,почистих вътре оста и четките със фина шкурка и воала,всичко заспа взе да работи с пълна сила [emoji4]

Не ме питайте как сглобих бравата,майстора има много пластинки прожинки и други подобни,няма да лъжа имаше моменти във които исках да захвърля всичко,но с търпение всичко заработи както трябва,а и удоволствието накрая от свършената работа е .....

Sent from my iPhone using Tapatalk

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • 1 month later...

Здравейте,

И при мен има този неприятен проблем с предната врата. Оказа се едно от жилата засяда в затворено положение. Механичен проблем. Лятото беше се оправило. Когато е топло изчезва и пак се появява в студеното, но само ако дръпнеш дръжката от вън преди да си откючил с дистанционното. Сега трябва пак да го разглобявам и  да смажа или да сменя това жило.  

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

От скоро се появи нещо ново което преди го нямаше. След като заключа с дистанционното светодиода на вратата започва да свети постоянно няколко секунди след заключването. Остава така около 30-40 секунди след което започва да си мига както обикновено преди. знае ли някой това какво означава и дали е индикация за някакъв проблем. За известно време се беше оправило , но сега пак се появи. Иначе вратите се заключват нормално. Дали не е нещо свързано с алармата?

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

С алармата е да.

Работи ли алармата?

Прочети колата за грешки, може да има грешка в сирената или нещо подобно.

В зависимост от грешката алармата може и да си работи, но ти свети диода за да покаже, че има проблем.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

За да я проверя дали работи сигурно трябва да я задействам по някакъв начин, но се опасявам че ще ревнат  съседите. По добре да я закарам на компютъра .

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

:zustimm:.

Това е добре.

Прочетете колата когато може, най-вероятно ще има грешка за сирената, но си карай докато не се прецака (ако въобще се прецака).

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Прочетох темата и на следващия ден се появи на вратата зад шофьорската... :(
А си казах - дано не ми се случи, че не ми се разправя с глупости...

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Mи освен едно "честито" да ти кажем... Имоята точно тази врата зад шофера се прецака, но интересното, е че цяло лято си работеше и всеки път като започне да захлажда и блокира... Нямам кога да се занимавам сега, но на пролет ще и обърна внимание. Странното е, че само като позахладнее го прави този номер...:nixweiss:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
  • Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

    • Няма регистрирани потребители разглеждащи тази тема.
×
×
  • Create New...