Jump to content

Обороти и шум B5 1.8 ADR


infrn

Recommended Posts

Здравейте група,

Днес се заслушах и чувам различни от преди шумове от двигатела. Преди време имах проблем с оборотите и пак се появиха дори и след почистване на подменената дроселовата клапа. Качил и клип в YouTube и го показвам когато работи на бензин. На газ се държи по-добре което е малко странно. 

 

Идеи и съвети ? Ако може и да ми предложите механик в Русе ще съм много благодарен. Не желая да се правя на майстор за това искам съдействие 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Taзи дросел клапа трябва да се адаптира сега, дали ще я покараш 60/70км и се адаптирва сама или чрез VAG-COM! За мен като шум от двигателя всичко си е нормално, добре работи!

Редактирано от iordan0ff
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Дросела е адаптиран но пак го прави това. При студен двигател и рязко подаване на газта (когато е на бензин) се замисля малко прекъсва за секунда на 1200-1300 и се рязка. Но колегата както каза може да е и маркуч защото не падат плавно оборотите. Ще проверя когато спре да вали че нямам гараж.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Колега реши ли проблема? Аз имам подобен проблем само, че с 1.6 мотор. Получава се подобно менене на оборотите и даже гаснене. Лошото е ,че го прави когато си и иска и се оправя незнайно как. Оня ден успях да я закарам в сервиз докато прави така. Оставх им я и на другия ден ми казаха, че не са разбрали от къде е. Ако си намерил решение или сервиз в Русе, който да реши проблема пиши. И аз мисля, че проблема е по смукателната част и картерни газове но нямам условия да я разглобя и огледам.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Не още сме на проба грешка. Писал съм ти на лично.

За сега смених 1,2 маркуча има леко подобрение. Днес ще разкача и дросела да го изчистя хубаво и да направя адаптация и ще видя до къде ще я докарам. Ще дам скоро ъпдейт.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

На 8.06.2017 г. at 20:01, fx rookie написа:

прегледай картерната вентилация и  вакуумите.

И аз съм за картерната вентилация. Моята ADR-ka правише така....запуших маркуча от картерната вентилация (видимо нищо му нямаше, но като започнах да го разглобявам и се видя че отдолу кадето излиза се беше спукал маркуча )  и така работата заспа.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • 3 weeks later...

Малък ъпдейт всичко е поправено но забелязах един свободен маркуч със скоба на него които си виси в небитието. Проблема се оправи след смяната на този тройник. Горната част беше стария и когато тръгнах да го вася засмука каъо прахосмукачка :D не знам дали е нормално но вече всичко е 6

20170707_215816.jpg

20170707_183755.jpg

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Здравейте колеги, предварително се извинявам че използвам темата на колегата. Можете ли да помогнете да намеря схема на вакумите  за този двигател ADR на А4 95 година на всякъде намирам само за 1.8Т, защото при слагането на газта майсторите ги бяха разкачили и ми казаха че съм имал запушени маркучи и така било по-добре. Има понякога постоянно мърдане на оборотите от 200-950 об/мин. Докато не подам газ и застанат на 950 оборота. Благодаря предварително. 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Здравейте колеги , моята ADR-ка има почти същите проблеми с оборотите , странното обаче е , че като падне нивото на бензина и се стабилизира !!! След като заредя (10-на литра например ) и започва едно играене на оборотите в рамките на 700-1100об. Смених дросела (адаптиран е) смених свещи , бобина (чисто нова)  и вече не знам какво друго трябва да се направи :( . Сутрин пали с малко повече въртене , като запали и мирише на бензин , казаха ми двама майстори че горивната смес е обогатена ! Та ако някой може да ми каже параметри на нормално работещ двигател ( ADR 125к. 1.8 ) ще съм му много благодарен . А и по по-горния проблем с оборотите очаквам помощ ! .. Колата има и газова уредба , но си работи без проблем 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
  • Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

    • Няма регистрирани потребители разглеждащи тази тема.
×
×
  • Create New...