Jump to content

Проблем с електромеханичната рейка на а4 Б8.5


Pentadon

Recommended Posts

Пускам нова тема, тъй като това е широко разпространен проблем на фейслифтовите а4 - ки, предимно произведени 2012 - 2013, но не само.

Оплакванията са много, от чувство на "плаване" при каране с по-висока скорост, затягане на волана  около централно положение и не само, до липса на самоцентриране при пускане на волана. При някой проблема е постоянен, при  други се появява и изчезва. Някой казват, че е от сензора за ъгъла на завиване (който мисля е долу на самата рейка, а не горе на кормилото като при старите). Други докладват по-добри резултати след  направен ъпдейт 48K8 July 2013 and 48L1 from december 2013. При трети се е наложило смяна на рейката.

 

Колегите от американския форум отбелязват, че ако оплакването ти е само "  mild directional vagueness at speed " , се повлиява изключително добре след премахване на DSR (driver steering recommendation) през VAG-COM.

 

При мен проблема е в затягане на волана през почти целия му ход (затяга и отпуска), както и в липса на самоцентриране. Проблема се появява и изчезва през месец, без никакави грешки отчетени от VAG -COM.

 

Моля, споделете вашия опит. Някой правил ли е ъпдейт?

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • 4 years later...

Имам абсолютно същия проблем при моето Ауди А4 Олроуд. Прави го това затягане или пълно изчезване на хидравликата когато си реши и не знам към кой да се обърна. Нямам и записана грешка в компютъра

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
  • Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

    • Няма регистрирани потребители разглеждащи тази тема.
×
×
  • Create New...