zangelov Posted July 5, 2017 Report Share Posted July 5, 2017 Привет колеги, Случи ми се много странен проблем със скоростите, както си карам на 6та на D при рязко подаване на газ от моя страна, колата сваля на 3та и при превключване към 4та влиза в авариен режим. Не е сменяно маслото на автоматика, но ще отида при първа възможност. Друго нещо ми се случи и със задна, при превключване на R колата тръгва нормално, ако се усети някакво съпротивление на гумите все едно изключи от скорост и трябва да премина през D и пак на R за да се оправи. Намериха стружка в картера с дебелина 0,5мм и дължина 5 мм и отговорът беше.... "скоростите са за ремонт ~3000 лева". Та въпроса ми е възможно ли е проблемът да е от старо масло, защото мисля да опитам първо с промивка на автомата и смяна на масло и филтри. Колата е купена преди 2 седмици. BTW колата е Ауди А6 avant 3.0 TDI quattro 233 hp 2007. Скоростната кутия се води мултитроник с управление от волана П.п Не ме бива в обясняването, но дано да съм успял. Link to comment Share on other sites More sharing options...
kainy Posted July 5, 2017 Report Share Posted July 5, 2017 Ами да не кажа голяма дума, ама почти всеки тук купил 3.0 ТДИ с БМК мотора (2004-2005), я е взел колата без да е сменяно маслото на кутията. Повече от половината не са го сменяли. Аз съм от 3 години във форума и подобно държане на автоматик от масло не съм срещал някой да има. Освен това не си с Мултитроник, с Типтроник си. Ако правиш частичен ремонт на кутията цената може да падне и до 2000лв, но при повечето майстори, ако не ти правят специална оферта, най-често ще стъпиш на около 3000лв за частичен ремонт. При всички случаи звучи като да е необходимо да се отвори кутията, но е хубаво първо да се провери, каква грешка набива. Link to comment Share on other sites More sharing options...
pe6koo Posted July 5, 2017 Report Share Posted July 5, 2017 Грешката ще е "shift monitoring 3-4" или нещо такова. Скъсал си вала. Скоро минах и аз по този път. Не се занимавай със смяна на масло, няма да се оправи.или пълен ремонт или втора ръка. И най-добре рециклирай хидросъединителя, за да не се налага след известно време пак да я сваляте. Link to comment Share on other sites More sharing options...
zangelov Posted July 6, 2017 Author Report Share Posted July 6, 2017 Когато колата е още студена, този проблем го няма. Това се случва само когато загрее скоростната кутия при продължително каране. Ако е от вал няма ли да го прави постоянно Link to comment Share on other sites More sharing options...
pe6koo Posted July 7, 2017 Report Share Posted July 7, 2017 При мен от време на време си минаваше на 4та , 5та и 6та. Карах я известно време докато се наканим да сменим кутията и един ден както си карах на ръчни до 3та, изблъска и остана на неутрална Другия вариант е да ти приплъзвар дисковете, но едва ли Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts