Jump to content

Навигация RNS-E на ауди б7


Recommended Posts

Добър ден колеги. Обръщам се към вас за помощ с моята навигация РНС-Е монтирана на ауди а4 б7 2007. Желанието ми е да мога да си кача Български карти и въпросната навигация да си влезе в приложение. Проблема е че пробвах дискове на мой колега който има същото ауди и навигация но при поставянето на дисковете не заработиха при мен, при него са работещи, но нямат България. След тази проба мислех че оптиката ми е замърсена и си закупих диск за почистване на оптика, но при поставянето на този диск започна мигновено мелодия която показва че оптиката функционира нормално. След всичко това не знам какво да предприема и ако имам някой доброжелателен колега който може да ми помогне и да ми запише дисковете с картите за България . Разбира се ще си поема разходите по дисковете. Последното ми съмнение относно проблема ми е че е възможно да няма първоначален софтуер в навигацията за да прочете картите. Благодаря ви колеги и се извинявам ако съм публикувал в грешния раздел.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Добре колега, но дали проблема ще е в нея? Надявам се утре да кача снимка със съмнението ми че на тази навигация никога не е слаган диск със софтуер и съответно карти.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Навигацията излиза от завода с нужния софтуер. Може вече да не е актуален, но това просто би означавало, че ще се актуализира автоматично щом сложиш карти с по-нов софтуер (той върви с картите на диска).

Така че съмнеието ти не е технически оправдано :) Няма навигация без софтуер за навигация :)

Редактирано от Moonland
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Добре колега. А кой може да мо запише нужния диск понеже тези от OLX си мисля че няма да се подкарат. Да бъда извинен ако греша.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Колеги отново ударих на камък. След записването да навигационен диск от наш колега той не беше прочетен от навигацията, след което пристъпих към чистенето на оптиката, но и това не помогна. Съмненията на колегата който ми записа дисковете са че версията на навигацията ми е стара и можеби затова неможе да ги прочете. Възможно ли е да се ъпдейтне софтуера и това е проблема ?

 

DSC_0074.JPG

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Софтуерът се ъпдейтва чрез диска с картите автоматично (ако разчете поне софтуера).

Ако не чете картите - калпав диск / прпблем с четенето (замърсена оптика / дефект на уреда). Друг вариант няма.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • 2 weeks later...

Здравейте.И аз имам абсолютно същия проблем.Нормални дискове с МП3 си ги чете без проблеми но този който ми е за навигацията ОРИГИНАЛНИЯ не го чете.Започва ъпдейт на софтуера и после след няколко минити пише моля поставете ДВД диск.Дайте идеи какво да направя или къде да ида да го погледнат и управят.Може и колега от софия да се видим само за тест с неговия диск че моя е от 2006 година и може да се е прецакал вече.На мен ми прави впечатление че и механиката не е нещо съвсем наред защото много трудно вади диска.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
  • Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

    • Няма регистрирани потребители разглеждащи тази тема.
×
×
  • Create New...