Jump to content

минуси и плюсове на чип


deniserhan

Recommended Posts

Здравейте колеги за 2-ри път ми чупи скоростна кутия става въпрос за ауди А4 2002 1.9 131 коня това може ли да е от чипа защото е чипосана и е 165 коня така съм я взел и сега се чудя да махна ли чипа и къде може да ми препоръчате да го махна и други минуси и плюсове може да споделите за тия чипове колеги 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

С каквъв съединител си казвали са ми че когато се сложи твърд съединител  на Valeo за да е по- евтино вместо демпферен ги гърми скоростите да се изкажат по компетентните.

Редактирано от grand91
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

със 5- степенна кутия съм колеги , аз скоро взех колата предишния собственик ме излъга че е с демферен съединител , като отворихме да сменяме кутията видяхме че е с обикновен съединител , а колкото до кутията не влизаше на първа и четвърта синхронизатора  и още куп неща били счупени и ми казаха че не подлежат на ремонт и дори ако се оправи излиза по скъпо ... и взех втора ръка и нея я слагат днеска и ще видим какво ще стане но някои майстори казаха че от чипа идвал силен и от там можело да чупи кутия  и какъв съединител да сложа според вас колеги ако е обикновен ще пречи ли пак да не чупи кутия направо нямам нямам нерви вече .... 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

По-скоро от чипа ще счупи съединителя, а не кутията. Ама пак бая зор трябва да види. Слагай новата кутия и то ще си покаже.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Силен идвал чипа на кутията, това е типично селско майсторски манталитет. По какъв начин ще насере кутията... Както каза Светльо, ремап-а натоварва съединителя. Кутията просто си е имала проблем. Ако не караш като изрод, ще издържи много съединителя. Моя пасат AVF беше ремапнат от 131 на 176к.с. и за 4 години и над 100 000км изминати имах проблем единствено с леко потреперване от маховика, като загрее колата и карам продължително на градско в задръстване. Сменяйте кутията, недей да въртиш много гуми и си гледай здравето. :zustimm:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Не се е стигнало до тази ситуация само от чипа.

Според мен си монтирай съединител комплект точно за тоя мотор,но след като решите проблема с кутията.

Само незнам 5 степенната кутия дали е по-калпава от 6 степенната на 1.9 TDI 131 коня.25 N.M. им е разликата сток.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

 

6 степенните на ауди винаги са в пъти по здрави от 5-иците.Поне при куатрото ама и при предното е същото положение сигурно

Редактирано от VBI
Цитиране на предходно мнение!
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • 4 weeks later...

Само дето при 1.9 131 коня точно 5-тиците кутии са по-здрави от 6-тиците. С 2-3 собственици наскоро дискутирахме това на една сбирка и ми обясниха подробно за предавателни числа и още доста неща, но не ги запомних, за да мога да се аргументирам в момента.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ако се съберете пак питай ги, ако не е проблем де, за 4-та, 5-та и 6-та, че в момента проучвам въпроса за подмяна на тия 3 предавки на моята, че съм с някаква безумно къса кутия.

А 1-ва, 2-ра и 3-та (от 1.9 ТДИ куатро) са със същите предавателни числа като на моята.

Редактирано от royce
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
  • Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

    • Няма регистрирани потребители разглеждащи тази тема.
×
×
  • Create New...