Jump to content

Ел. Стъкла - Проблем

asdffcho

Recommended Posts

Здравейте, преди 3 години двете предни ел. стъкла работеха перфектно, но с времето се появи проблем в дясното, проблема беше че

започна да се вдига по-бавно от другото и изоставаше като скорост на вдигане. Преди няколко часа това се случи и с другото(лявото), но много по бавно от нормалното и от другото(дясното). Лявото ел стъкло и дясното слизат с еднаква скорост и без забавяне. но при вдигане имат голями разлики от това което е било, нещо което също ми направи впечатление е лявото не се затваря напълно, визуално е затворено, но с ръка може да се издърпа още мъничко нагоре незнам дали по принцип си е така. Въпросът ми е каква е причината за тези проблеми, моторчето ли си заминава или има нужда от нещо друго като например смазване ? Ако някой се е сблъсквал с такъв проблем дайте съвет как да го оправя, че имам усещането че от ляво скоро ще спре изобщо да се вдига. Колата е 96-та седан адр ако е от значение.

Системата на ел.джамовете/стъклата/ се състои от ел.мотор,водачи и жила.С времето тея водачи си заминават,пластмасата старее и понякога направо се чупи.

После стъклото пада долу/забива/ и трябва разглабяне за да се вдигне.Но при теб явно не се е стигнало дотам.

Затова трябва да се разглобят самите врати отвътре,демек корите се свалят и имаш достъп до жилата и т.н.Едно смазване на жилата трябва да подобри вдигането на стъклата.Дори и подмяна на самите водачи.

Има доста теми във форума,аз пиша като човек лично правил такава интервенция.

Повдигачите са ти за смяна. Тука имаше хубава тема как се сменят. Ако си сръчен в ръцете, даже не се сваля рамката. Един повдигач ти е 5 лева - има десни и леви.

• 4 years later...

Здравейте,имам Ауди а4 днес дясното стъкло не се вдига. На долу може ,на горе изобщо не мърда. Някой знаели от какво е