Jump to content

Криви дискове


Audi A4 Avant

Recommended Posts

Здравейте, имам нужда от съвет. Преди година смених предните спирачни дискове и комплект накладки. Сложих textar. До сега съм минал около 5000 км но още след първите 1000-2000 км започна леко да вибрира волана, когато натисна спирачка. Вибрациите постепенно се увеличиха и вече е меко казано грозна работа когато спирам при по- висока скорост. Предполагам, че дисковете са се изкривили незнайно защо. Та питането ми е какво се прави в тази ситуация? Не ми се ще да купувам други, защото тези са чисто нови, а и другите не се знае колко ще са читави. Чувал съм, че се шлайфат, а и четох в нета, че сервиз Дунев във София имали машина за изправяне на спирачни дискове. Колата е Б6 авант 1,9 с предно, ако има значение. Благодаря предварително.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Колега, може да пробваш да ги шлайфаш, но след време пак ще се изкривят. Просто ни продават най-големите боклуци 3-то качество. Аз сложих на мойта б6-ца ate дискове и накладки, сега свирят за световно. И аз съм им минал около 5- 6000 км, но са доста музикални.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ако си от София, отиди на К. Величков, ъгъла със Стамболийски. Там могат да ги престържат без да ги свалят. Вероятността да се изкривят след това е минимална !

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Да и написах в предния пост, че  ATE в България са Хасан ATE. Свирят като за световно, а комплекта е около 300 лв с отстъпка дискове и накладки. Ако можеш да набараш от някъде Made in Germany, взимай смело!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Преди 3 месеца изправих дисковете в Дунев мотоспорт и с ръка на сърцето заявявам, че това е безполезна процедура. Не казвам, че не ми ги изправиха напротив изправиха ги и нямаше проблем до 1 месец след това започна отново да криви малко по малко дисковете. Слагай АТЕ power disc дискове и накладки и забравяш.

Sent from my Lenovo P1a42 using Tapatalk

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Напълно ревизирани апарати, с нови буталца. Това не прави качеството на дисковете по-добро. Даже като ги слагам първо ги изчиствам с препарат за да се махне мазното за съхранението, след това намазвам с медна грес накладките от външната страна и пак свирят тези ATE. Преди два месеца сложих  на една астра феродо, сега като спира имаш чувството, че ще и изпадне предницата. Айде да кажем тези са евтини, ами ATE, Textar, Pagid? Просто ни продават трето качество, истината е да имаш някой познат в Дойчланд да ти напазарува( няма да ми омръзне да го повтарям:hilezh:).

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

ProCut търсиш къде има в  читав сервиз. @radi_nrj си прави неговите дискове и за сега споделя, че е доволен. 

 

Относно Дунев.. не ми се говори. :D

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Textar и Remsa на 2 различни коли за 1000km се изкривиха. След като ги минах на ProCut всичко е ток, машината реже докато са на главината и дори не се свалят. Системата е дуракоустойчива и ако не е монтиран правилно струга няма да калибрира и няма да тръгне. Намираш сервиз където имат и действаш, аз моите ги правих в Автоекспрес в Младост.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Моите са Ате и се изкривиха, правиха ми ги в Младост и бяха ОК 2 месеца, но пак се изкривиха. Ще слагам оригинал.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Слагай Ate дискове с накладки textar много добра комбинация поне аз съм доволен.Ate накладките свирят и ядът дисковете.И първите 500 км много плавно спиране за да олегнат ,после няма ядове.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
  • Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

    • Няма регистрирани потребители разглеждащи тази тема.
×
×
  • Create New...