Jump to content

Ужасно скърцане при въртене


Deathrun

Recommended Posts

Здравейте, колеги! Закупих си Ауди А4 Б5 1.8 125 к.с. преди може би 3 месеца. При тестването забелязах едно леко скърцане при въртене на волана, което почти не правеше впечатление. С карането започна да става доста непоносимо, при което майстора ми каза, че се дължи на носач. Така ли е наистина или говорим за рейка?

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ако скърцането е все едно стържеш балон, и се чува само в купето под волана, сваляш кората под волана виждаш кое скърца и го напръскваш с литиева грес.

Sent from my iPad using Tapatalk

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

На първо време виж дали хидравличната течност в казанчето на кормилната уредба не е намаляла под минимума, т.е. дали няма теч.

Носачите по принцип тропат, а не скърцат. Все пак скърцането е разтегливо понятие и може да е от тях, особено ако се чува по неравен път.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Хидравличната течност е в нормата си. Да, точно стържене на балон и като че ли само в купето се чува. Забравих да спомена, че е ремонтирана рейката от предишния собственик. 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Вземаш една спринцовка и малко масло. Вдигаш колата на крик, за да ти е по-удобно (поне при мен, че е ниска) и пълниш обилно маншончетата по носачите и т.н. по окачването. Скърцането е от там, поне при мен беше. Вече 3-4 месеца нямам проблем. Не се чува нищо.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • 4 weeks later...

Здравей те, скърцането при мен се появи в началото на големите горещини и е  отпред дясно ( както при завъртане на волана така и при  натиск от вън при разклащане), прочетох преди време за подобна манипулация днес 16. 09 реших да опитам този съвет.Поставих в всички маншончета тънко машинно масло напръсках всички втулки със спрей против скърцане и резултатът беше-скърцането се увеличи!Ауди а4,б5, 125 к.с. 1996 г.

Редактирано от VBI
Цитиране на предходно мнение!
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
  • Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

    • Няма регистрирани потребители разглеждащи тази тема.
×
×
  • Create New...