Jump to content

Масло1.ком Колеги някой поръчвал ли е от този сайт?


Recommended Posts

  • 1 year later...

Нарочно изравям тази двугодишна тема за да предупредя - НЕ купувайте масло масло от maslo1.com или поне това е моята препоръка, пък всеки с главата на раменете.

 

Alfa 147 1.6 Twin Spark (бензин 120 коня атмосферен, 8 свещи, 4 цилиндъра, 16V) едва не стигна до основен ремонт от SELENIA 20K For AR поръчан от този сайт, при положение, че при това работеше с Castrol без проблеми. Маслото при наливането ми се стори прекалено рядко за 10w40 (повече приличаше на 5w40) , но истинската реалност дойде с наливането. 700 километра (няколко дни) с това масло докараха колата до невиждано горене, буквално димеше като извадиш щеката, двигателя тракаше невъобразимо и изобщо на 754-ти километър смених наново маслото с Castrol от бензиностанция (което съм сигурен, че беше менте), което спря горенето и двигателя заработи нормално след около 50 км тракане. Звука при шофиране с въпросната Selenia по-тракащ и от най-разтраканото TDI, беше нещо невиждано, че и бензинов. От там насетне се стигна и до ремонти за около 700 лв. и ако бях карал още малко щеше да докарам мотора и до основен. 

 

Та това е, което ми се е случило с масло 6 л. /3х2 л./ червени кутии (4,5 л. събира, 1.5 л. уж оставих за евентуално доливане, така или иначе остава) привидно оригинално Selenia 20K for Alfa Romeo. Пожелавам на никого да не му се случва подобно нещо, а вече всеки си преценя от къде и какво поръчва. Иначе като поръчка си бяха коректни - фактура доставка на по-следващия ден с Еконт и така. Цената беше нормална като за това масло - нито по-скъпа или по-евтина от други места. Но маслото беше не просто менте...

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Горката кола. Афлите са супер автомобили - наистина шофирането на подобен тип автомобил, подсигурен с допълнителни свещи, е истинско удоволствие. Дано си успял бързо да възстановиш пораженията. :zustimm:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Чак супер автомобили не са а специално тия бензиновите са доста взискателни и скъпи като за 1.6 / 1.8 откъм поддръжка, но вадят стабилни коне, имат добро поведение на пътя, единственото което ми липсва от Alfa-та в момента е директния волан - но няма как в тон и 700 кола и с такъв волан... но не ми е проблем. Просто първите дни ти прави впечатление, че въртиш една идея повече. Audi-то си има доста предимства пред италианката, а и те (сменил съм 3) имат куп проблеми дори и за малко километри. Не бих ги нарекъл надеждни и здрави, но емоцията, която ти доставят я има със сигурност. А проблема ... оправих го, но това е вече година назад. Просто разглеждах теми, четях и попаднах на въпрос относно maslo1 и се сетих, че съм поръчвал от тях и какво се случи с маслото именно от тях. И реших, че съм длъжен да изкопам старата тема и да предупредя всички потенциални техни клиенти, които видят темата. Не твърдя, че всичките им масла са ментета, може да са сменили вноса или и аз не знам - не искам да го казвам категорично, но описвам ситуация с купено от тях масло. Което още при наливането си личеше, че не е ОК. Наистина имаше вид на 5w40 или 5w30, отколкото на 10w40 - много рядко беше, за сметка на Castrol-а , който наливах до този момент и нямах проблеми с него (едни 200 гр. на 1000 гореше, но като всяка втора алфа/bmw си е била мъчена преди мен).

 

В никакъв случай не съжалявам, че минах на Audi и дизел, макар, че точно 2.5 не е пример за подражание, но все пак... съм доволен. Скоро смятам да поръчам и една фенска карта от форума.

Редактирано от Veli_907
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Това е проблема, че цената си беше абсолютно нормална - нито скъпа, нито евтина за това масло. Не е като да е подозрително ниска и да речеш "е ти не разбра ли, че е менте за тая цена?", беше си абсолютно адекватно на цена. Дори е по-скъпо от Castrol/Motul. Точно това някак не ме накара да се съмнявам в оригиналността, а и не знаех, че точно пък Selenia за AR ,която не е от много караните марки ще има менте. Но...имала е. При това по-зверско менте от Castrol от безименна бензиностанция в малък град. Онова поне мажеше, та изкара и 12K без проблем (с едно доливане).

Вината ми до някаква степен е, че не спрях наливането навреме - още тогава (както споменах) ми се стори прекалено рядко и "водно" за 10w40. Станалото станало, мина се над година - въпроса е да се пазите от боклуците на maslo1. Поне това е моя препоръка.

Редактирано от Veli_907
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Аз ще обърна внимание, че при такъв голям асортимент фирмата не си внася или произвежда маслата сама.

А дали Кастрол от бензиностанция е менте или си е просто нисък клас.....

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
  • Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

    • Няма регистрирани потребители разглеждащи тази тема.
×
×
  • Create New...