Jump to content

Проблем с контролен модул


mrusev

Recommended Posts

Здравейте колеги! Не намерих такава тема за това да попитам тук.Изписва ми грешка 049408-No comumunication with Engine Control Module  и доколкото успях да разбера дава грешка на контролния модул.Някой сблъсквал ли се е с такъв проблем.Да дадете съвет какво точно може да е,къде да търся този модул? Ако някой може да ми помогме,че не знам къде стой тази платка.Иначе основния проблем който ми прави е че не иска да запали и ми светва индикацията за всички скорости едновременно.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ако колата има DPF филтър, твърде вероятно е тази грешка да се дължи на негово тотално задръстване.

В такъв случай не е необходимо той да се демонтира от колата, а е достатъчно да й се направи водородно почистване, което допълнително ще почисти и други системи в автомобила. Сравнително евтино е - 40-50 лева. В раздела за Ауди А4 В8 в темата Carbon Clean съм дал малко по-подробно описание относно водородното почистване.

 

P.S. Не съм сбъркал, въпреки че carbon в превод значи въглерод...:dance:

Става въпрос за водородно почистване.

Редактирано от nickgaidarov
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

дали има връзка с DPF филтъра,защото точно преди да се оправи паленето и се изчисти грешката след като съм палил и пипал разни копчета светва в повечето случай филтъра за твърди частици и после се оправя грешката и паля.Но днес я закачиха на компютър и ми даде тази грешка и сега търся решение.

 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

След като колата има DPF филтър, както и че в повечето случаи контролната му лампичка е светвала, вече съм още по-сигурен, че предположението ми е правилно. Разбира се, едва ли това би могло да бъде единствената причина за тази грешка, но е доста вероятно.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Колега,DPF филтъра до сега откакто я имам тази кола 5 години,никога не ми е светвал самостоятелно на таблото.Винаги е светвал филтъра след проба от моя страна да подкарам колата след описания проблем.Този проблем ми се появи от 5-6 месеца,до сега ми е направил така 6-7 пъти примерно.Иначе за разяснение пускам тази снимка от олх как светят всички букви.

83828042_1_62x62_remont-na-kontrolen-modul-za-multitronik-skorostna-kutiya-za-audi-a4-a6-gr-pomorie.jpg

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Колега,аз не съм отхвърлил вашето мнение.Просто искам да споделя всички неща за да е по ясно какво прави колата,за да е сигурно че въпреки това е този филтър.Ще пробвам и вашия метод и съвет който сте ми дали.Благодаря ви!

 

 

Редактирано от mrusev
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

ОК. Моето не е метод, а предположение, което не съм си изсмукал от пръстите, а преди да го напиша в темата ти подробно съм проверявал евентуалните причини за тази грешка и че най-вероятно и в повечето случаи тя се дължи на DPF филтъра. 

Ето например една от темите, които прочетох, където става въпрос за същата грешка и същите симптоми като твоите, когато почистването на DPF филтъра е разрешило проблема - http://www.vwaudiforum.co.uk/forum/archive/index.php/t-137758.html.

Дори ти си по-облагодетелстван от колегата, разрешил по този начин проблема, защото той не е знаел за водородното почистване и си е играл да демонтира DPF филтъра, за да го почисти...:hilezh:

 

P.S.Разгледах и досегашните ти постове и видях, че често си имал проблеми с дюзите. Предполагам, че ако не е от DPF филтъра, нищо чудно тази грешка и симптоми да се дължат на тях.

Редактирано от nickgaidarov
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
  • Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

    • Няма регистрирани потребители разглеждащи тази тема.
×
×
  • Create New...